Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Βάλτε φόρο σε αλάτι και ζάχαρη, συνταγογραφήστε… λαχανικά»

ΑρχικήΝέα«Βάλτε φόρο σε αλάτι και ζάχαρη, συνταγογραφήστε… λαχανικά»
spot_img

cibum team

 

Η ζάχαρη και το αλάτι θα πρέπει να φορολογηθούν και τα λαχανικά να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό σημειώνει ανεξάρτητη αναφορά από τον Βρετανό επιχειρηματία και συγγραφέα μαγειρικής, Henry Dimbleby, η οποία είχε ζητηθεί από την αγγλική κυβέρνηση το 2019.

Όπως υποστηρίζει ότι οι εν λόγω φόροι θα μπορούσαν να επεκτείνουν το πρόγραμμα δωρέαν γευμάτων στα σχολεία και να υποστηρίξουν καλύτερη διατροφή στους πιο φτωχούς.

Η Στρατηγική Εθνικής Διατροφής της Αγγλίας, όπως ονομάζεται η αναφορά, επισημαίνει, επίσης, ότι η συνταγογράφηση των λαχανικών και των φρούτων από το δημόσιο σύστημα Υγείας, θα γίνει αφορμή για στροφή στην υγιεινή διατροφή.

Η κυβέρνηση της Αγγλίας υποσχέθηκε να απαντήσει με προτάσεις για μελλοντικούς φόρους εντός 6 μηνών.

Ωστόσο, ήδη έχει να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τη βιομηχανία τροφίμων, η οποία ξεκαθαρίζει ότι νέοι φόροι ίσον… αυξήσεις στις τιμές.

«Δεν πιστεύουμε ότι για τα περισσότερα προϊόντα αυτό θα φέρει αυξήσεις στις τιμές. Αυτό που θα κάνει είναι να οδηγήσει σε εναλλακτικές, προϊόντα χωρίς ζάχαρη και αλάτι ή με μειωμένες ποσότητες», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Henry Dimbleby.

Μάλιστα, η αναφορά στέκεται και στην πανδημία του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως ανέδειξε τη σημασία της διατροφής στην υγεία των ανθρώπων.

Ο ψυχολόγος David Halpern, ο οποίος λειτουργεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης, τόνισε πως μια τέτοια κίνηση (δηλαδή η φορολογία ζάχαρης και αλατιού) θα μπορούσε να έχει τα θετικά αποτελέσματα, που είχε ο φόρος ζάχαρης στα αναψυκτικά το 2018.

Οι κατασκευαστές αναπροσάρμοσαν τις «συνταγές» τους, μείωσαν κατά 1/3 τη χρήση ζάχαρης σε αυτά, ενώ παράλληλα σημείωσαν και αύξηση στις πωλήσεις.

Υπολογίζεται ότι η ελλιπής ή κακή διατροφή είναι η αιτία για 64.000 θανάτους τον χρόνο στην Αγγλία, επιβαρύνοντας την αγγλική οικονομία με 74 δισ. στερλίνες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο