Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανίδα δημοσιογράφος «κάνει βούκινο» την Ελλάδα – Κατηγορεί για απάτη εστιατόριο στην Πλάκα – Παγκόσμια δυσφήμιση

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΒρετανίδα δημοσιογράφος «κάνει βούκινο» την Ελλάδα - Κατηγορεί για απάτη εστιατόριο στην Πλάκα - Παγκόσμια δυσφήμιση
spot_img

Μεγάλη δυσφήμιση για την Ελλάδα το άρθρο της δημοσιογράφου που αναπαράγεται από μεγάλες Βρετανικές εφημερίδες

Θύμα «τουριστικής παγίδας» στην Αθήνα, υποστηρίζει ότι έπεσε η βρετανίδα δημοσιογράφος ταξιδιωτικών θεμάτων, Esther Marshall, με άρθρο της στην εφημερίδα Express.co.uk. το οποίο μάλιστα αναπαράγεται και σε άλλα σάιτ, όπως αυτό της εφημερίδας mirror, η οποία διαβάζεται από πολλούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

- Advertisement -
Το άρθρο της δημοσιογράφου στην διαδικτυακή εφημερίδα express

Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι κατά τη βόλτα της στην Πλάκα κάθισε σε εστιατόρο και ενώ παρήγγειλε ένα απλό ελληνικό σάντουιτς με τυρί φέτα και ντομάτα, χρεώθηκε μια πιατέλα με άθλιο σε ποιότητα φαγητό και μάλιστα με έναν υπέρογκο λογαριασμό.

«Λίγο μετά την άφιξή μας βρεθήκαμε να περιπλανόμαστε στην Πλάκα, την πιο τουριστική συνοικία της πόλης. Εξαντλημένοι και πεινασμένοι από το ταξίδι μας, κάναμε το λάθος να κάτσουμε σε ένα από τα πρώτα εστιατόρια που συναντήσαμε. Τα εστιατόρια με τουριστικές παγίδες βρίσκονται συχνά σε βολική τοποθεσία γύρω από το κέντρο της πόλης ή κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα, ενώ τα πραγματικά διαμάντια είναι συνήθως κρυμμένα σε κάποιον παράδρομο», περιγράφει.

H αναπαραγωγή του άρθρου στην εφημερίδα Mirror

«Το προσωπικό του εστιατορίου ήταν υπερβολικά πιεστικό στο να μας οδηγήσει μέσα. Η απουσία μενού έξω σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τις τιμές πριν μπούμε. Μόλις μπήκαμε, παρατηρήσαμε ότι το μενού ήταν στα αγγλικά. Αυτές είναι όλες κόκκινες σημαίες που υποδεικνύουν ότι πρόκειται για εστιατόριο – παγίδα τουριστών», συμβουλεύει.

«Τα εστιατόρια που προτιμούν οι ντόπιοι έχουν συνήθως μενού στην τοπική γλώσσα, αν και στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς συνήθως υπάρχει και αγγλικό μενού. Μόλις κάναμε την παραγγελία μας, παρατηρήσαμε ότι το φαγητό στα τριγύρω τραπέζια δεν ήταν καλό, αλλά ήταν πολύ αργά για να φύγουμε… Λίγο αργότερα έφτασε μια ανεπιθύμητη πιατέλα, την οποία ζητήσαμε να πάρουν πίσω γιατί δεν ήταν η πραγματική μας παραγγελεία. Ο σερβιτόρος είχε «παρεξηγήσει» την παραγγελία μας και μας είχε φέρει ένα πιο ακριβό πιάτο στο τραπέζι», λέει η δημοσιογράφος, η οποία μάλιστα παρέχει και φωτογραφία του φαγητού που προσφέρθηκε αντί για σάντουιτς, στην ίδια και τον συνοδό της.

«Παρά τα παράπονά μας για τη λήψη λάθος παραγγελίας, αρνήθηκαν να μας προσφέρουν επιστροφή χρημάτων και δεν μας άφησαν να φύγουμε μέχρι να πληρώσουμε με μετρητά», καταλήγει. «Όταν φύγαμε, ελέγξαμε τις κριτικές και ανακαλύψαμε ότι πολλοί πελάτες είχαν υποστεί παρόμοια εμπειρία με τη δική μας. Αν είχαμε κάνει την σωστή προετοιμασία πριν καθίσουμε, δεν θα είχαμε επιλέξει ποτέ αυτό το εστιατόριο!», λέει συμβουλευτικά η δημοσιογράφους σε όσους έχουν σκοπό να επισκεφθούν την Ελληνική πρωτεύουσα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγγλιδα βρωμιάρα, τι περιμένει κανείς από τους Άγγλους??? Βρωμιάρηδες ξιπασμενοι σελεμιδες….δεν σας θέλουμε στη χώρα μας… ΦΤΟΥ

    • Ό πελάτη, είναι πελάτη. Ο σερβιτόρος δεν ζητά ταυτότητα ή διαβατήριο για να κάνει την δουλειά του. Όσο για τον Εγγλέζο τόν βρωμιάρη, εάν δεν ήταν αυτός και κάτι άλλοι, δεν θα μπορούσες και εσύ να ζήσεις, ούτε και μερικοί άλλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.

Φράουλες με 24 διαφορετικά φυτοφάρμακα – Εργαστηριακή δοκιμή του Il Salvagente

Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα κορυφαία φρούτα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα