Μεγάλη δυσφήμιση για την Ελλάδα το άρθρο της δημοσιογράφου που αναπαράγεται από μεγάλες Βρετανικές εφημερίδες
Θύμα «τουριστικής παγίδας» στην Αθήνα, υποστηρίζει ότι έπεσε η βρετανίδα δημοσιογράφος ταξιδιωτικών θεμάτων, Esther Marshall, με άρθρο της στην εφημερίδα Express.co.uk. το οποίο μάλιστα αναπαράγεται και σε άλλα σάιτ, όπως αυτό της εφημερίδας mirror, η οποία διαβάζεται από πολλούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Lidl Fi: Ανακαλούνται δύο προϊόντα λόγω σαλμονέλας – Πώς μία μολυσμένη πρώτη ύλη προκαλεί ντόμινο ανακλήσεων
Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι κατά τη βόλτα της στην Πλάκα κάθισε σε εστιατόρο και ενώ παρήγγειλε ένα απλό ελληνικό σάντουιτς με τυρί φέτα και ντομάτα, χρεώθηκε μια πιατέλα με άθλιο σε ποιότητα φαγητό και μάλιστα με έναν υπέρογκο λογαριασμό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φοιτήτρια πεθαίνει μπροστά στα μάτια των φίλων της στη Ρώμη μετά την κατανάλωση σάντουιτς
«Λίγο μετά την άφιξή μας βρεθήκαμε να περιπλανόμαστε στην Πλάκα, την πιο τουριστική συνοικία της πόλης. Εξαντλημένοι και πεινασμένοι από το ταξίδι μας, κάναμε το λάθος να κάτσουμε σε ένα από τα πρώτα εστιατόρια που συναντήσαμε. Τα εστιατόρια με τουριστικές παγίδες βρίσκονται συχνά σε βολική τοποθεσία γύρω από το κέντρο της πόλης ή κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα, ενώ τα πραγματικά διαμάντια είναι συνήθως κρυμμένα σε κάποιον παράδρομο», περιγράφει.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι συμβαίνει όταν μια μύγα προσγειώνεται στο φαγητό; Είναι ακόμη ασφαλές για κατανάλωση;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση ψαριών και γαρίδων τίγκα στον υδράργυρο – Προκαλούν προβλήματα στο ανοσοποιητικό και καρδιοαγγειακό σύστημα
«Το προσωπικό του εστιατορίου ήταν υπερβολικά πιεστικό στο να μας οδηγήσει μέσα. Η απουσία μενού έξω σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τις τιμές πριν μπούμε. Μόλις μπήκαμε, παρατηρήσαμε ότι το μενού ήταν στα αγγλικά. Αυτές είναι όλες κόκκινες σημαίες που υποδεικνύουν ότι πρόκειται για εστιατόριο – παγίδα τουριστών», συμβουλεύει.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς θα αποθηκεύσετε σωστά το μαρούλι ώστε να κρατήσει έξι εβδομάδες χωρίς να μουχλιάσει ή να μαραθεί
«Τα εστιατόρια που προτιμούν οι ντόπιοι έχουν συνήθως μενού στην τοπική γλώσσα, αν και στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς συνήθως υπάρχει και αγγλικό μενού. Μόλις κάναμε την παραγγελία μας, παρατηρήσαμε ότι το φαγητό στα τριγύρω τραπέζια δεν ήταν καλό, αλλά ήταν πολύ αργά για να φύγουμε… Λίγο αργότερα έφτασε μια ανεπιθύμητη πιατέλα, την οποία ζητήσαμε να πάρουν πίσω γιατί δεν ήταν η πραγματική μας παραγγελεία. Ο σερβιτόρος είχε «παρεξηγήσει» την παραγγελία μας και μας είχε φέρει ένα πιο ακριβό πιάτο στο τραπέζι», λέει η δημοσιογράφος, η οποία μάλιστα παρέχει και φωτογραφία του φαγητού που προσφέρθηκε αντί για σάντουιτς, στην ίδια και τον συνοδό της.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το φρούτο – σύμβολο που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και φλεγμονής – Νέο επιστημονικό εύρημα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην δηλώνει τα επικίνδυνα νανοπρόσθετα στην ετικέτα των προϊόντων
«Παρά τα παράπονά μας για τη λήψη λάθος παραγγελίας, αρνήθηκαν να μας προσφέρουν επιστροφή χρημάτων και δεν μας άφησαν να φύγουμε μέχρι να πληρώσουμε με μετρητά», καταλήγει. «Όταν φύγαμε, ελέγξαμε τις κριτικές και ανακαλύψαμε ότι πολλοί πελάτες είχαν υποστεί παρόμοια εμπειρία με τη δική μας. Αν είχαμε κάνει την σωστή προετοιμασία πριν καθίσουμε, δεν θα είχαμε επιλέξει ποτέ αυτό το εστιατόριο!», λέει συμβουλευτικά η δημοσιογράφους σε όσους έχουν σκοπό να επισκεφθούν την Ελληνική πρωτεύουσα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αλλαντικά με γλίτσα: Τι θα πάθεις αν τα φας;
Γιατι δε λετε ονοματα ;;
Αγγλιδα βρωμιάρα, τι περιμένει κανείς από τους Άγγλους??? Βρωμιάρηδες ξιπασμενοι σελεμιδες….δεν σας θέλουμε στη χώρα μας… ΦΤΟΥ
Ό πελάτη, είναι πελάτη. Ο σερβιτόρος δεν ζητά ταυτότητα ή διαβατήριο για να κάνει την δουλειά του. Όσο για τον Εγγλέζο τόν βρωμιάρη, εάν δεν ήταν αυτός και κάτι άλλοι, δεν θα μπορούσες και εσύ να ζήσεις, ούτε και μερικοί άλλοι.