Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτή είναι η «πιο αντιφλεγμονώδης τροφή στον κόσμο» σύμφωνα με γιατρό

ΑρχικήΝέαΥγείαΑυτή είναι η «πιο αντιφλεγμονώδης τροφή στον κόσμο» σύμφωνα με γιατρό
spot_img

Το φυσικό αντίδοτο στον πόνο των αρθρώσεων.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ζουν με αρθρίτιδα, μια χρόνια φλεγμονώδη πάθηση που επηρεάζει τις αρθρώσεις και συνοδεύεται συχνά από έντονο πόνο, δυσκαμψία και δυσκολία στην κίνηση. Αν και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα χρησιμοποιούνται ευρέως για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, πολλοί στρέφονται πλέον προς πιο φυσικές λύσεις, ειδικά μέσω της διατροφής.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dr. Eric Berg, δημοφιλής γιατρός και δημιουργός περιεχομένου με πάνω από 17 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, υποστηρίζει πως υπάρχει μία τροφή που μπορεί να προσφέρει πιο ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση από οποιοδήποτε γνωστό φυσικό συστατικό.

Σε πρόσφατο βίντεό του στο TikTok, ο Dr. Berg δηλώνει: «Η πιο αντιφλεγμονώδης τροφή στον κόσμο δεν είναι ο κουρκουμάς, δεν είναι το τζίντζερ και σίγουρα δεν είναι τα βατόμουρα. Είναι το έλαιο μαύρων σπόρων, και μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού αρκεί για να μειώσει τη φλεγμονή των αρθρώσεων καλύτερα από την ιβουπροφαίνη.»

Το έλαιο από σπόρους μαύρου κύμινου εξάγεται από το φυτό Nigella sativa, και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη λαϊκή ιατρική πολλών πολιτισμών. Η θυμοκινόνη, η κύρια βιοδραστική ένωση του ελαίου, είναι υπεύθυνη για την αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση του.

Σύμφωνα με τον Dr. Berg, η θυμοκινόνη όχι μόνο μειώνει τη φλεγμονή των αρθρώσεων κατά 60%, αλλά επιπλέον προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή προστασία. Πέραν των αρθριτικών πόνων, θεωρείται πως βοηθά στην επούλωση πληγών, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ακόμη και στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων όπως το άσθμα, η υπέρταση, ο διαβήτης και η βρογχίτιδα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Direct το 2021 επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες της θυμοκινόνης, εντοπίζοντας θετικές επιδράσεις σε ένα ευρύ φάσμα φλεγμονωδών και νευρολογικών διαταραχών, από το έκζεμα μέχρι τη ζάλη και τη γρίπη.

https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/health/doctor-says-teaspoon-worlds-most-31486935

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα