Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μπύρα αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά τη διάρκεια θηλασμού;

ΑρχικήυγείαΗ μπύρα αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά τη διάρκεια θηλασμού;
spot_img

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με την κατανάλωση μπύρας από μητέρες που θηλάζουν.

Οι φάρσες και η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο αλλά και γενικά στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, είναι πολύ επικίνδυνες όταν αφορούν την υγεία και συχνά δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις ανάμεσα σε εκατομμύρια πληροφορίες. Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας έχει δημιουργήσει μάλιστα ειδική σελίδα για τα fake news, στην οποία αναφέρει τις πιο διαδεδομένες ψευδείς ειδήσεις, διαψεύδοντάς τις υπό το φως επιστημονικών στοιχείων. Μεταξύ της ευρείας παραπληροφόρησης περιλαμβάνεται και η «παραδοχή» πως το να πίνει μία μητέρα μπύρα ενώ θηλάζει την κάνει να παράγει περισσότερο γάλα.

- Advertisement -

Η αλήθεια είναι όμως πως η κατανάλωση μπύρας κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν αυξάνει την παραγωγή γάλακτος από τον μαστικό αδένα. Και μάλιστα ισχύει το αντίθετο, δηλαδή, η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του θηλασμού πρέπει πάντα να αποφεύγεται γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη γάλακτος από το μωρό.

Η μη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών κατά τον θηλασμό είναι η ασφαλέστερη επιλογή για την υγεία του νεογνού. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγεται: μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία του αγέννητου παιδιού, μέχρι την πιο σοβαρή μορφή που ονομάζεται εμβρυοαλκοολικό σύνδρομο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα