Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
28.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μπύρα αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά τη διάρκεια θηλασμού;

ΑρχικήυγείαΗ μπύρα αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά τη διάρκεια θηλασμού;
spot_img

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με την κατανάλωση μπύρας από μητέρες που θηλάζουν.

Οι φάρσες και η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο αλλά και γενικά στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, είναι πολύ επικίνδυνες όταν αφορούν την υγεία και συχνά δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις ανάμεσα σε εκατομμύρια πληροφορίες. Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας έχει δημιουργήσει μάλιστα ειδική σελίδα για τα fake news, στην οποία αναφέρει τις πιο διαδεδομένες ψευδείς ειδήσεις, διαψεύδοντάς τις υπό το φως επιστημονικών στοιχείων. Μεταξύ της ευρείας παραπληροφόρησης περιλαμβάνεται και η «παραδοχή» πως το να πίνει μία μητέρα μπύρα ενώ θηλάζει την κάνει να παράγει περισσότερο γάλα.

Η αλήθεια είναι όμως πως η κατανάλωση μπύρας κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν αυξάνει την παραγωγή γάλακτος από τον μαστικό αδένα. Και μάλιστα ισχύει το αντίθετο, δηλαδή, η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του θηλασμού πρέπει πάντα να αποφεύγεται γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη γάλακτος από το μωρό.

Η μη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών κατά τον θηλασμό είναι η ασφαλέστερη επιλογή για την υγεία του νεογνού. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγεται: μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία του αγέννητου παιδιού, μέχρι την πιο σοβαρή μορφή που ονομάζεται εμβρυοαλκοολικό σύνδρομο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευκαιρία να παρακολουθήσετε το best seller σεμινάριο TÜV: Food safety culture advanced training course TÜV NORD σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

5 μωρά πέθαναν από ασφυξία σε κούνιες της Fisher-Price – Ανακαλούνται πάνω από 2 εκατομμύρια κούνιες

Νέα ανάκληση προϊόντων της Fisher-Price λόγω σοβαρού κινδύνου για τα βρέφη.

Μέγα σκάνδαλο στη Τουρκία: Πουλούσαν χοιρινό κρέας ως μοσχάρι και κοτόπουλο! Έντονες αντιδράσεις

Το σκάνδαλο προκάλεσε εκτεταμένη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων της γείτονος χώρας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο