Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μπύρα αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά τη διάρκεια θηλασμού;

ΑρχικήυγείαΗ μπύρα αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά τη διάρκεια θηλασμού;
spot_img

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με την κατανάλωση μπύρας από μητέρες που θηλάζουν.

Οι φάρσες και η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο αλλά και γενικά στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, είναι πολύ επικίνδυνες όταν αφορούν την υγεία και συχνά δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις ανάμεσα σε εκατομμύρια πληροφορίες. Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας έχει δημιουργήσει μάλιστα ειδική σελίδα για τα fake news, στην οποία αναφέρει τις πιο διαδεδομένες ψευδείς ειδήσεις, διαψεύδοντάς τις υπό το φως επιστημονικών στοιχείων. Μεταξύ της ευρείας παραπληροφόρησης περιλαμβάνεται και η «παραδοχή» πως το να πίνει μία μητέρα μπύρα ενώ θηλάζει την κάνει να παράγει περισσότερο γάλα.

Η αλήθεια είναι όμως πως η κατανάλωση μπύρας κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν αυξάνει την παραγωγή γάλακτος από τον μαστικό αδένα. Και μάλιστα ισχύει το αντίθετο, δηλαδή, η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του θηλασμού πρέπει πάντα να αποφεύγεται γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη γάλακτος από το μωρό.

Η μη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών κατά τον θηλασμό είναι η ασφαλέστερη επιλογή για την υγεία του νεογνού. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγεται: μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία του αγέννητου παιδιού, μέχρι την πιο σοβαρή μορφή που ονομάζεται εμβρυοαλκοολικό σύνδρομο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο