Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υγεία

Γιατί τα φασόλια είναι το μυστικό της μακροζωίας

Η ταπεινή τροφή που μπορεί να παρατείνει τη ζωή σας.

Τα παιδιά που πίνουν καθημερινά αναψυκτικά είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν αλκοόλ μέσα σε ένα χρόνο

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πιθανή σύνδεση μεταξύ καφεϊνούχων ποτών και μελλοντικής χρήσης ουσιών.

Κετογονική δίαιτα: Είναι αποτελεσματική ή απλά άλλη μια διατροφική τάση;

Τα οφέλη, οι προκλήσεις και οι επιδράσεις στην υγεία.

Μεγάλη απάτη σε δοκιμές φαρμάκων για το άσθμα – Παραδέχθηκαν την ενοχή τους κλινικοί ερευνητές 

Παρείχαν ψευδή δεδομένα κλινικής έρευνας στον χορηγό της δοκιμής και σε επιθεωρητή του FDA

Βρέθηκαν μικροπλαστικά σε θεραπείες ενδοφλέβιων υγρών – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία

Έρευνα αποκαλύπτει χιλιάδες πλαστικά σωματίδια στις ιατρικές εγχύσεις.

Τα μικροπλαστικά προκαλούν αντίσταση στα αντιβιοτικά – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 4,95 εκατομμύρια θάνατοι που σχετίζονται με λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιμικροβιακά κάθε χρόνο.

Συμπληρώματα διατροφής: Πότε ωφελούν και πότε απειλούν το ήπαρ

Η αλόγιστη χρήση και οι κίνδυνοι για την υγεία.

Η τοποθέτηση των χορτοφαγικών επιλογών ψηλότερα στα μενού θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα – Μελέτη

H έρευνα έδειξε δραματική αύξηση των παραγγελιών για χορτοφάγους με την αλλαγή των πιάτων στο μενού

Αυτά είναι τα συμπληρώματα που μπορούν να επιβραδύνουν την γήρανση – Μελέτη

Η βιολογική γήρανση μειώθηκε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό όταν οι άνθρωποι τα έπαιρναν σε συνδυασμό με τακτική άσκηση.

Φρούτα και λαχανικά: Τα συμπεράσματα από το συνέδριο EGEA για την ανθρώπινη και πλανητική υγεία

Τα οφέλη των φρούτων και λαχανικών για την υγεία.

Πώς θα καταλάβετε ότι πάθατε τροφική δηλητηρίαση και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρο

Τα συμπτώματα, οι αιτίες και η προστασία από τη τροφική δηλητηρίαση.

Εμφιαλωμένο νερό: Νέα αγωγή κατά εταιρείας για το θάνατο άνδρα από οξεία ηπατική ανεπάρκεια

Το νερό έχει κριθεί υπεύθυνο για πολλές περιπτώσεις πρόκλησης αναπανόρθωτων βλαβών λόγο της τοξικής ουσίας υδραζίνη που περιείχε

Επίσημη Προειδοποίηση: Μην καταναλώνετε ΠΟΤΕ συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν αυτή την ουσία

Επίσημη προειδοποίηση προς τους καταναλωτές εξέδωσε η Γαλλική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων

Είναι το κόκκινο κρασί πιο υγιεινή επιλογή από το λευκό; Επιστήμονες αξιολογούν τους κινδύνους καρκίνου

Επιδημιολόγοι συγκρίνουν κόκκινο και λευκό κρασί για το εάν και ποιο προστατεύει από τον καρκίνο

Πως επηρεάζει η διαλειμματική νηστεία την υγεία των μαλλιών

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας κατά τη διαλειμματική νηστεία.

Αυτά είναι τα 7+1 φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Μάθετε πώς να ενσωματώσετε αυτά τα φρούτα στη διατροφή σας.

Διακοπή της κλινικής δοκιμής του εμβολίου E. coli από Sanofi και Johnson & Johnson

Η ανεπαρκής αποτελεσματικότητα οδηγεί στη διακοπή της μελέτης E.mbrace.

Αλλεργία στις βαφές μαλλιών – Τι να κάνετε αν παρουσιάσετε αλλεργική αντίδραση

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε λίγες ώρες ή και μέρες μετά τη βαφή

Ανακαλείται παρτίδα γνωστής αντίβιωσης λόγω θραυσμάτων γυαλιού – Έσπασε φιάλη κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης

Η φαρμακευτική εταιρεία ανακάλυψε το πρόβλημα μετά τη διάθεση του φαρμάκου στην αγορά

Παγωτό: Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από το “Πάγωσε ο εγκέφαλος μου”

Ο μηχανισμός πίσω από τον ξαφνικό πονοκέφαλο από το παγωτό.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης