Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.
Δειγματοληψίες σε νερό ανθρώπινης κατανάλωσης διενήργησε τον Δεκέμβριο η επιστημονική ομάδα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ). Οι ερευνητές διενήργησαν μικροβιολογικό προσδιορισμό, χημικές αναλύσεις αλλά και οργανοληπτικές φυσικοχημικές μετρήσεις σε 39 δείγματα πόσιμου νερού από Κόρινθο, Άσσος, Βραχάτι, Κοκκώνι , Βέλος , Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Αιγείρα, Διακοπτό, Αίγιο , Σελιανίτικα, Ψαθόπυργο, Ρίο και Πάτρα.
- Δείτε επίσης: Ελληνικά κοτόπουλα: Διευκρινίσεις από την επιστημονική Ομάδα που αποκάλυψε πως το 95% είναι μολυσμένα
Τα αποτελέσματα έδειξαν:
Κολοβακτηρίδια
Σε 3 δείγματα από τα 39 συνολικά παρατηρήθηκαν αποικίες Κολοβακτηριδίων και συγκεκριμένα στις περιοχές Άσσος, Κοκκώνι και Διακοπτό.
E. Coli
Σε 9 δείγματα από τα 39 συνολικά (23%) παρατηρήθηκαν αποικίες E. Coli και συγκεκριμένα στην πόλη Κόρινθο και στις περιοχές Άσσος, Βραχάτι, Κοκκώνι, Βέλος, Ξυλόκαστρο και Διακοπτό.
Εντερόκοκκοι
Σε 4 δείγματα από τα 39 συνολικά παρατηρήθηκαν αποικίες Εντερόκοκκων και συγκεκριμένα στις περιοχές Άσσος, Βραχάτι και Ξυλόκαστρο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
Παρατηρήθηκε υπέρβαση των ορίων όσον αφορά την συγκέντρωση θειικών σε 10 δείγματα από τα 39 δείγματα και συγκεκριμένα από τις περιοχές Άσσος, Βραχάτι, Βέλος, Ζευγολατιό και Κοκκώνι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ
Παρατηρήθηκε επίσης υψηλή αγωγιμότητα και σχεδόν έφτασε την οριακή τιμή ένα δείγμα από την περιοχή Άσσος. Αύξηση της αγωγιμότητας στο νερό συμβαίνει όταν περιέχει οργανικές και ανόργανες ουσίες όπως πχ μόλυβδος, χαλκός, φυτοαφάρμακα, λύματα, κ.α.