Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΑΚΟΕ: Μικροβιολογικό φορτίο στο πόσιμο νερό από Κόρινθο έως Πάτρα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠΑΚΟΕ: Μικροβιολογικό φορτίο στο πόσιμο νερό από Κόρινθο έως Πάτρα
spot_img

Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.

Δειγματοληψίες σε νερό ανθρώπινης κατανάλωσης διενήργησε τον Δεκέμβριο η επιστημονική ομάδα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ). Οι ερευνητές διενήργησαν μικροβιολογικό προσδιορισμό, χημικές αναλύσεις αλλά και οργανοληπτικές φυσικοχημικές μετρήσεις σε 39 δείγματα πόσιμου νερού από Κόρινθο, Άσσος, Βραχάτι,  Κοκκώνι , Βέλος , Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Αιγείρα, Διακοπτό, Αίγιο , Σελιανίτικα,  Ψαθόπυργο, Ρίο και Πάτρα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν:

Κολοβακτηρίδια

Σε 3 δείγματα από τα 39 συνολικά παρατηρήθηκαν αποικίες Κολοβακτηριδίων και συγκεκριμένα στις περιοχές  Άσσος, Κοκκώνι και Διακοπτό.

E. Coli

Σε 9 δείγματα από τα 39 συνολικά (23%) παρατηρήθηκαν αποικίες E. Coli και συγκεκριμένα στην πόλη Κόρινθο και  στις περιοχές Άσσος, Βραχάτι, Κοκκώνι, Βέλος, Ξυλόκαστρο και Διακοπτό.

Εντερόκοκκοι

Σε 4 δείγματα από τα 39 συνολικά παρατηρήθηκαν αποικίες Εντερόκοκκων και συγκεκριμένα στις περιοχές  Άσσος, Βραχάτι  και Ξυλόκαστρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Παρατηρήθηκε υπέρβαση των ορίων όσον αφορά την συγκέντρωση θειικών σε 10 δείγματα από τα 39 δείγματα και συγκεκριμένα από τις περιοχές  Άσσος, Βραχάτι, Βέλος, Ζευγολατιό και Κοκκώνι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ

Παρατηρήθηκε επίσης υψηλή αγωγιμότητα και  σχεδόν έφτασε την οριακή τιμή ένα δείγμα από την περιοχή Άσσος. Αύξηση της αγωγιμότητας στο νερό συμβαίνει όταν περιέχει οργανικές και ανόργανες ουσίες όπως πχ μόλυβδος, χαλκός, φυτοαφάρμακα, λύματα, κ.α.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο