Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υγεία: Εταιρεία λανσάρει ειδικά σχεδιασμένα τρόφιμα για τη θεραπεία του καρκίνου

ΑρχικήΝέαΥγείαΥγεία: Εταιρεία λανσάρει ειδικά σχεδιασμένα τρόφιμα για τη θεραπεία του καρκίνου
spot_img

Αφιέρωμα στην εταιρεία που διερευνά τις δυνατότητες διατροφικής θεραπείας και πρόληψης του καρκίνου.

Η ιδέα της θεραπείας και όχι μόνο της πρόληψης του καρκίνου μέσω της διατροφής αποτελεί έναν άπιαστο στόχο μέχρι σήμερα, καθώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν την εξάλειψη της πιο φοβερής ασθένειας που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Μια νεοσύστατη εταιρεία βιοτεχνολογίας έρχεται να ανατρέπει όσα γνωρίζουμε, δηλώνοντας πως έχει αναπτύξει μια σειρά τροφίμων που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία του καρκίνου, διακόπτοντας την παροχή μη απαραίτητων αμινοξέων.

Η εταιρεία, Filtricine, έχει αναπτύξει και εμπορεύεται ήδη μια σειρά προϊόντων ιατρικής διατροφής που βασίζονται στον μηχανισμό εξάντλησης ορισμένων μη απαραίτητων αμινοξέων από τη διατροφή. Η σειρά τροφίμων της με την επωνυμία Tality περιλαμβάνει ροφήματα, σούπες και μπάρες διατροφής.

Πολλοί όγκοι τρέφονται με μη απαραίτητα αμινοξέα που δεν χρειάζονται για την ανθρώπινη διατροφή, αλλά που οι καρκίνοι προσλαμβάνουν από την κυκλοφορία του αίματος, και οι υπεύθυνοι της εταιρείας λένε ότι τα προϊόντα της Filtricine μπορούν να λιμοκτονήσουν αυτούς τους όγκους με μια περιορισμένη διατροφή.

«Τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται ταχύτερα από τα φυσιολογικά κύτταρα και χρειάζονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά, που τα φυσιολογικά κύτταρα δεν χρειάζονται», εξηγεί ο Mike Partsuf, επιστήμονας τροφίμων της Filtricine. Τα φυσιολογικά κύτταρα θα είναι εντάξει εξ ορισμού χωρίς αυτά τα μη απαραίτητα αμινοξέα, αλλά τα καρκινικά κύτταρα θα λιμοκτονήσουν.

Η Grace Yang, διδάκτωρ του Στάνφορντ, η οποία είναι συνιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος έρευνας της Filtricine και συν-εφευρέτης της τεχνολογίας, σημειώνει: «Υπάρχουν μέθοδοι για την ανίχνευση κάποιου καρκίνου στο σώμα των ασθενών, αλλά όταν είναι πολύ νωρίς για να γίνουν θεραπείες όπως χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα μας».

Η διατροφή μπορεί σαφώς να διαδραματίσει τόσο προληπτικό όσο και θεραπευτικό ρόλο σε άλλες μάστιγες της ανθρώπινης κατάστασης, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Αλλά ενώ πολλά φάρμακα έχουν βελτιώσει τα αποτελέσματα για τους πάσχοντες από καρκίνο, είναι εντελώς διαφορετικό να ισχυρίζεται κανείς ότι οποιαδήποτε τροφή μπορεί να παίξει χρήσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της νόσου.

Τα ευρήματα της έρευνας

Μετά από εκτεταμένη εργασία με ποντίκια, το Στάνφορντ διεξήγαγε πρόσφατα μια κλινική δοκιμή με 10 ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, και η αγωγή της Filtricine σταμάτησε ή ανέστρεψε την ανάπτυξη του όγκου στα τρία τέταρτα των ασθενών με υψηλά επίπεδα PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο), έναν κοινό δείκτη του καρκίνου του προστάτη.

Μέχρι στιγμής, η Filtricine έχει αναπτύξει το σχήμα της σε μια δίαιτα που επιτρέπει στους ασθενείς να καταναλώνουν συμπλήρωμα με περιορισμένες ποσότητες τροφίμων πλήρους πρωτεΐνης και τσάι, μαύρο καφέ και άλλα ροφήματα που δεν περιέχουν πρωτεΐνες εκτός από τα ροφήματα, τις σούπες και τις μπάρες της. Καθώς αναζητά χρηματοδότηση επιχειρηματικού κινδύνου Σειράς Α ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη δύο ετών λειτουργίας, η Filtricine επικεντρώνεται στις πωλήσεις σε νοσοκομεία, κλινικές και άλλα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης.

Συζητά συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες CPG, συμπεριλαμβανομένων των Nestlé και Abbott. Η Filtricine υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία για την ανάπτυξη τροφών για κατοικίδια ζώα με την Hill’s Pet Nutrition, μονάδα της Colgate Palmolive.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο