Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αρθρίτιδα: Το ρόφημα που ανακουφίζει από τους πόνους

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑρθρίτιδα: Το ρόφημα που ανακουφίζει από τους πόνους
spot_img

Ένα νέο ρόφημα με πολλαπλά οφέλη για την υγεία και μάλιστα, πολύ απλό στην παρασκευή του, φέρεται να ανακουφίζει – μεταξύ άλλων – από τον πόνο στις αρθρώσεις, χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του.

Πρόκειται για το “νερό με τζίντζερ”, σύμφωνα με την ιατρική ιστοσελίδα Dr. Axe, η οποία προτείνει τους ακόλουθους δύο τρόπους να το καταναλώσει κανείς: είτε ζεστό σαν τσάι είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

- Advertisement -

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια αποφλοιωμένη και ξεπλυμένη ρίζα τζίντζερ, την οποία θα προσθέσετε κομμένη σε μια κούπα βραστό νερό και από κει και πέρα να επιλέξετε αν θα πιείτε το ρόφημα ζεστό ή θα περιμένετε να κρυώσει.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να πίνει κανείς από ένα έως τρία φλιτζάνια νερό με τζίντζερ την ημέρα για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη, αλλά παράλληλα, να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών.

“Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων, τις κράμπες της εμμηνόρροιας και τη δυσφορία που προέρχεται από την οστεοαρθρίτιδα ή τη μυϊκή καταπόνηση που προκαλείται από την άσκηση.”

Επιπλέον, το νερό με τζίντζερ υποστηρίζει το πεπτικό, το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα όχι μόνο χάρη στα αντιφλεγμονώδη στοιχεία του, αλλά και χάρη στις αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχει.

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο χυμός ανανά όσο και το πράσινο τσάι μπορούν να βοηθήσουν στα συμπτώματα της αρθρίτιδας, αλλά φυσικά, από μόνο του το όποιο ρόφημα δεν αρκεί.

Γι’ αυτό το λόγο συνιστάται στους πάσχοντες να εξακολουθούν να ασκούνται αρκετά, να μην ξεχνoύν ότι φυσιοθεραπείες και παυσίπονα μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν, όπως αναφέρει η βρετανική Express.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι να μην ξεχνούν ότι ο πλέον αρμόδιος για να τους πει τι ενδείκνυται για την περίπτωσή τους είναι ο προσωπικός τους γιατρός στον οποίο δεν πρέπει να διστάζουν να απευθύνονται για οτιδήποτε χρειάζονται.

Πηγή: coventrytelegraph.net

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα