Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το τρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50%

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤο τρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50%
spot_img

Τρεις κουταλιές της σούπας κάθε μέρα μειώνουν τον επιπολασμό του διαβήτη τύπου 2 σχεδόν κατά το ήμισυ.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes Metabolism Research and Reviews δείχνει ότι τα καρύδια μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του διαβήτη, με τη μελέτη να επισημαίνει τη χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε άτομα που τσιμπολογούν μια χούφτα καρύδια κάθε μέρα.

Η εκτεταμένη αυτή έρευνα, που περιλαμβάνει περισσότερους από 34.000 ενήλικες, υποδεικνύει πιθανή μείωση έως και 50% του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 για τους ενήλικες που περιλαμβάνουν καρύδια στην καθημερινή τους διατροφή σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς.

Κατά μέσο όρο, διαπιστώθηκε ότι οι “καρυδοφάγοι” καταναλώνουν περίπου 1,5 κουταλιά της σούπας ημερησίως. Εάν διπλασίαζαν την πρόσληψη καρυδιών σε τρεις κουταλιές της σούπας κάθε μέρα, ο επιπολασμός του διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε δυνητικά να μειωθεί κατά 47%.

Η ποσότητα αυτή ευθυγραμμίζεται στενά με το συνιστώμενο ημερήσιο μέγεθος μερίδας για τα καρύδια, το οποίο είναι τέσσερις κουταλιές της σούπας.

Ενώ η μελέτη δεν διερεύνησε τις επιπτώσεις της κατανάλωσης καρυδιών πέραν της διπλάσιας από τη συνήθη πρόσληψη, η Δρ Lenore Arab από την Ιατρική Σχολή David Geffen του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, σχολίασε: «Τα ευρήματα αυτά παρέχουν περισσότερες αποδείξεις για την καθοδήγηση με βάση τις τροφές που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη».

Η ίδια πρόσθεσε ακόμη: «Η ισχυρή σχέση που βλέπουμε σε αυτή τη μελέτη μεταξύ των καταναλωτών καρυδιών και του χαμηλότερου επιπολασμού του διαβήτη τύπου 2 αποτελεί πρόσθετη αιτιολόγηση για τη συμπερίληψη των καρυδιών στη διατροφή. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα καρύδια μπορεί επίσης να είναι ευεργετικά για τη γνωστική λειτουργία και την υγεία της καρδιάς».

Η μελέτη αξιολόγησε επίσης τους συμμετέχοντες για διαβήτη χρησιμοποιώντας κοινές εργαστηριακές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόζης πλάσματος νηστείας και της αιμοσφαιρίνης A1c. Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανέφεραν ότι έτρωγαν καρύδια είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου καρύδια, ανεξάρτητα από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η φυλή, η εκπαίδευση, ο ΔΜΣ και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Είναι γνωστό ότι τα άτομα με διαβήτη έχουν συχνά υψηλή αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη ή τριγλυκερίδια, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Προηγούμενες μελέτες έχουν εξετάσει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καρυδιών και της καρδιαγγειακής υγείας καθώς και του διαβήτη.

Οι ερευνητές πρότειναν ότι τα οφέλη των καρυδιών για την υγεία μπορεί να οφείλονται στο ότι αποτελούν πλούσια πηγή συνιστώμενων πολυακόρεστων λιπαρών, στα οποία περιλαμβάνεται το φυτικό ωμέγα-3 λιπαρό οξύ άλφα-λινολενικό οξύ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο