Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια διατροφή μπορεί να καταπολεμήσει τον μακροχρόνιο Covid

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠοια διατροφή μπορεί να καταπολεμήσει τον μακροχρόνιο Covid
spot_img

Πως λειτουργεί η διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας υδατανθράκων και πλούσια σε κετόνες.

  Καθότι πολλοί είναι όσοι παγκοσμίως που αντιμετωπίζουν συμπτώματα μακροχρόνιου Covid-19, ο Adupa Rao, MD, Ερευνητής της μακροχρόνιας κλινικής δοκιμής COVID και Ιατρικός Διευθυντής της Κλινικής Ανάκτησης Covid της Keck Medicine, μελετά αν μια εξειδικευμένη δίαιτα, θα μπορούσε να ανακουφίσει τα συμπτώματα αυτά.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν παρατεταμένη κόπωση, πονοκεφάλους, πόνο στο στήθος και πολλά άλλα, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία για το σύνδρομο και οι μηχανισμοί που το προκαλούν δεν είναι πλήρως κατανοητοί.

   Τώρα, μια νέα κλινική δοκιμή από την Keck Medicine του USC διερευνά εάν μια δίαιτα που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της φλεγμονής μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην ανακούφιση αυτής της συχνά εξουθενωτικής κατάστασης. Η υπόθεση της δοκιμής περιστρέφεται γύρω από πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι ο μακροχρόνιος Covid μπορεί να προκαλείται από μια υπερφλεγμονώδη απόκριση που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του COVID-19 καθώς το σώμα καταπολεμά τον ιό, αλλά, σε μερικούς ανθρώπους, δεν υποχωρεί ακόμη και μετά το πέρας της λοίμωξης. Τα υψηλά επίπεδα φλεγμονής στο σώμα μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη οργάνων και άλλα προβλήματα υγείας.

«Εξετάζουμε εάν η επιλογή τροφής μπορεί να καταπραΰνει τη φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού και με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιούμε ή περιορίζουμε αποτελεσματικά τα μακροχρόνια συμπτώματα του κορωνοϊού», δήλωσε ο Adupa Rao, MD, ερευνητής της κλινικής δοκιμής και ιατρικός διευθυντής της Keck Medicine Covid Recovery Clinic.

   Η μελέτη θα εξετάσει την αντιφλεγμονώδη επίδραση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες για τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα σε συνδυασμό με μια ιατρική τροφή που αυξάνει τα επίπεδα κετόνης στο αίμα. Οι κετόνες, συμπεριλαμβανομένου του β-υδροξυβουτυρικού, της ενεργής κετόνης σε αυτό το φαγητό, είναι χημικές ουσίες που παράγει το σώμα για να παρέχει ενέργεια όταν το σώμα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σάκχαρα. Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και κετόνες έχουν συσχετιστεί με μειωμένη φλεγμονή στο σώμα. Οι ερευνητές σχεδιάζουν να εγγράψουν 50 μακροχρόνιους ασθενείς με COVID που νοσηλεύονται από την κλινική αποκατάστασης Covid της Keck Medicine. Τα μισά άτομα θα λάβουν διατροφική παρέμβαση 30 ημερών και οι μισοί όχι. Στο τέλος του μήνα, οι ερευνητές θα καθορίσουν πώς ανέχθηκαν οι ασθενείς το σχήμα, καθώς και θα συγκρίνουν δείκτες φλεγμονής και μακροχρόνια συμπτώματα COVID μεταξύ των δύο ομάδων ασθενών.

   Εάν η διατροφική παρέμβαση γίνει καλά ανεκτή από τους ασθενείς και βελτιώνει τα προβλήματα υγείας τους, οι ερευνητές σχεδιάζουν να επεκτείνουν την κλινική δοκιμή σε μεγαλύτερο πληθυσμό.«Έρευνες όπως η δική μας είναι ζωτικής σημασίας για να διευρύνουμε την κατανόησή μας για το μακροχρόνιο COVID και τελικά να βοηθήσουμε στον εντοπισμό αποτελεσματικών θεραπειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών», δήλωσε η κύρια ερευνήτρια της κλινικής δοκιμής, Nuria Pastor-Soler, MD, PhD, η οποία είναι επίσης συνεργάτης. καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Keck του USC. «Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής ελπίζουμε ότι θα μας φέρουν πιο κοντά σε πιθανές λύσεις»

https://www.eurekalert.org/news-releases/1003924?utm_medium=email&utm_source=rasa_io&utm_campaign=newsletter

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο