Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θαλασσινό αλάτι: Ενυδατώνει, συμβάλλει στην υγεία των οστών, ρίχνει την πίεση και χαρίζει δέρμα μωρού!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΘαλασσινό αλάτι: Ενυδατώνει, συμβάλλει στην υγεία των οστών, ρίχνει την πίεση και χαρίζει δέρμα μωρού!
spot_img

Δείτε πώς θα το χρησιμοποιήσετε για να επωφεληθείτε από τις θεραπευτικές του ιδιότητες

Το αλάτι είναι ένα από τα συστατικά που θα βρεις σε κάθε κουζίνα. Δίνει γεύση στις γαστρονομικές δημιουργίες μας, τώρα οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μπορεί να έχει θετικό πρόσημο και στην υγεία μας! Αρκεί στο ντουλάπι μας να μην βρίσκεται το κοινό, βιομηχανοποιημένο, επιτραπέζιο αλάτι αλλά θαλασσινό!

Και να γιατί:

Σε αντίθεση με το επιτραπέζιο αλάτι, το οποίο εξάγεται από υπόγεια κοιτάσματα αλατιού και υφίσταται έντονη επεξεργασία, το θαλασσινό αλάτι λαμβάνεται μέσω φυσικών διεργασιών εξάτμισης, διατηρώντας μια σειρά από μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η παραγωγή του περιλαμβάνει τη συλλογή θαλασσινού νερού που αφήνεται να εξατμιστεί κάτω από τον ήλιο και, στη συνέχεια, συλλέγεται υπό τη μορφή κρυστάλλων. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν πλούσιο σε μέταλλα που ποικίλλει σε υφή και γεύση ανάλογα με την πηγή.

Τι κάνει το θαλασσινό αλάτι μια υγιεινή εναλλακτική;

Αποτελείται κυρίως από χλωριούχο νάτριο, αλλά περιέχει επίσης ποικίλες ποσότητες άλλων θρεπτικών συστατικών όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας υγρών, της υγείας των οστών και της μυϊκής λειτουργίας. Επιπλέον, το θαλασσινό αλάτι παρέχει μικρές ποσότητες σιδήρου, ο οποίος υποστηρίζει τη μεταφορά οξυγόνου, και ψευδάργυρο, σημαντικό για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Η ειδική περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την πηγή, αλλά το θαλασσινό αλάτι είναι γενικά πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με το βαριά επεξεργασμένο επιτραπέζιο αλάτι.

Πώς το θαλασσινό αλάτι βοηθά στην αντιστροφή της γήρανσης του δέρματος

Τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού εκτείνονται πέρα ​​από την κουζίνα, καθώς μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στην περιποίηση του δέρματος. Η περιεκτικότητά του σε ανόργανα άλατα θεωρείται ότι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την αναστροφή της γήρανσης του δέρματος μέσω της απολέπισης. Η χοντρή υφή του θαλασσινού αλατιού το καθιστά αποτελεσματικό φυσικό απολεπιστικό. Η τακτική απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, προάγοντας την κυτταρική ανανέωση και αποκαλύπτοντας πιο φρέσκο, νεανικό δέρμα.

Μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο στο θαλασσινό αλάτι μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος. Το μαγνήσιο, ειδικότερα, υποστηρίζει τη λειτουργία φραγμού του δέρματος, μειώνοντας την απώλεια υγρασίας και διατηρώντας το δέρμα ελαστικό.

Επίσης το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το δέρμα. Όταν χρησιμοποιείται σε λουτρά ή ως μέρος μιας θεραπευτικής αγωγής περιποίησης της επιδερμίδας, βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση των κηλίδων και προάγοντας μια πιο καθαρή επιδερμίδα.

Τα μέταλλα στο θαλασσινό αλάτι έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που μπορούν να καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα και να μειώσουν την ερυθρότητα, κάτι που είναι ευεργετικό για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης. Η συμπερίληψη του θαλασσινού αλατιού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, είτε μέσω απολεπιστικών απολέπισης είτε με λουτρά πλούσια σε μέταλλα, μπορεί να προσφέρει αυτά τα οφέλη, συμβάλλοντας σε πιο υγιές και πιο ανθεκτικό δέρμα.

Άλλα οφέλη για την υγεία του θαλασσινού αλατιού

Το θαλασσινό αλάτι είναι γεμάτο με απαραίτητα μέταλλα όπως νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας υγρών στο σώμα. Το νάτριο και το κάλιο βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων ενυδάτωσης ελέγχοντας την κίνηση του υγρού μέσα και έξω από τα κύτταρα και τους ιστούς. Η κατανάλωση θαλασσινού αλατιού με μέτρο μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χάνονται μέσω του ιδρώτα και να υποστηρίξει τη συνολική ενυδάτωση.

Επιπρόσθετα, τα μέταλλα στο θαλασσινό αλάτι, ιδιαίτερα το χλωριούχο νάτριο, διεγείρουν τα πεπτικά ένζυμα και βοηθούν στην παραγωγή πεπτικών υγρών. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την πεπτική διαδικασία, βοηθώντας στην πιο αποτελεσματική διάσπαση των τροφίμων και ενδεχομένως ανακουφίζοντας προβλήματα όπως η δυσπεψία και το φούσκωμα. Επιπλέον, η ικανότητα του θαλασσινού αλατιού να εξισορροπεί τα επίπεδα του στομαχικού οξέος μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία του πεπτικού συστήματος.

Η εισπνοή ατμού με θαλασσινό αλάτι ή η χρήση αλατοθεραπείας (αλοθεραπεία) μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα στην υγεία του αναπνευστικού. Το θαλασσινό αλάτι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βλέννας από τους αεραγωγούς, στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων αναπνευστικών παθήσεων όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και η ιγμορίτιδα.

Τα βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση γερών οστών και την πρόληψη καταστάσεων όπως η οστεοπόρωση. Αυτά τα μέταλλα συμβάλλουν στην πυκνότητα και τη δύναμη των οστών, υποστηρίζοντας τη συνολική υγεία του σκελετού.

Σε αντίθεση με το επεξεργασμένο επιτραπέζιο αλάτι, το οποίο συχνά συνδέεται με αυξημένη αρτηριακή πίεση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο, το θαλασσινό αλάτι παρέχει μια πιο ισορροπημένη πρόσληψη νατρίου και άλλων βασικών μετάλλων. Όταν καταναλώνεται με μέτρο, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης υποστηρίζοντας την ισορροπία των υγρών και προάγοντας την υγιή κυκλοφορία.

Τέλος, τα μέταλλα στο θαλασσινό αλάτι, συμπεριλαμβανομένου του καλίου και του μαγνησίου, είναι απαραίτητα για τις μεταβολικές διεργασίες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη ρύθμιση της λειτουργίας των ενζύμων που εμπλέκονται στην παραγωγή ενέργειας και στον μεταβολισμό. Η επαρκής πρόσληψη μετάλλων μπορεί να υποστηρίξει έναν υγιή μεταβολισμό, βοηθώντας δυνητικά στη διαχείριση του βάρους και στα συνολικά επίπεδα ενέργειας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο