Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ελληνικό τσάι του βουνού “αποθεώνεται” από ξένα ΜΜΕ

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΤο ελληνικό τσάι του βουνού "αποθεώνεται" από ξένα ΜΜΕ
spot_img

Η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης της κατάθλιψης και της υπνικής άπνοιας.

Ένα άρθρο που αναρτήθηκε από το Tasting Table με τίτλο “τι κάνει το ελληνικό τσάι του βουνού μοναδικό;” ανέδειξε τη μοναδική και μακρόχρονη παράδοση του ελληνικού τσαγιού του βουνού, που παρασκευάζεται από το φυτό Σιδερίτης, το οποίο καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια λόγω των φαρμακευτικών του ιδιοτήτων. Σε αντίθεση με τα δημοφιλή τσάγια με καφεΐνη, όπως το πράσινο ή το μαύρο, το ελληνικό τσάι του βουνού είναι φυσικά χωρίς καφεΐνη και θεωρείται ρόφημα βοτάνων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα χρήσεων πέρα ​​από την απλή παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου του αρωματικού σε γλυκά και αλμυρά πιάτα.

Επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι το ελληνικό τσάι του βουνού έχει συγκρίσιμες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με αυτές που βρίσκονται στο πράσινο τσάι και ότι τα εκχυλίσματα ελαίων του φυτού έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης της κατάθλιψης και της υπνικής άπνοιας. Ωστόσο, η ισχύς του τσαγιού μπορεί να κυμαίνεται και είναι απαραίτητο να το προμηθευτείτε από αξιόπιστες πηγές ενώ ελέγχετε τις ημερομηνίες συσκευασίας.

Σύμφωνα με το tasting Table σε όλη τη Μεσόγειο, το φυτό Σιδερίτης αποτελεί ένα ιδιαίτερα αξιόλογο τσάι από βότανα. Έχοντας καταναλωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει από καιρό εκτιμηθεί για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Γνωστό με πολλά τοπικά ονόματα, το φυτό είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα — γι’ αυτό και αναφέρεται συνήθως ως ελληνικό τσάι του βουνού.

Το όνομα Σιδερίτης προέρχεται από τον ελληνικό όρο «σίδερος», που σημαίνει σίδηρος. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το φυτό ως θεραπεία για τραυματισμούς μάχης, πιστεύοντας ότι ο σίδηρος στο φυτό είχε θεραπευτικές ιδιότητες και μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης. Το φυτό είναι κατάλληλο για σκληρά περιβάλλοντα ανάπτυξης, όπως μεγάλα υψόμετρα, λίγο νερό και φτωχό έδαφος.

Ως αποτέλεσμα, το φυτό Σιδερίτης χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική και κουζίνα σε όλη την περιοχή της Μεσογείου εδώ και αιώνες. Ακόμη και ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, προώθησε τα οφέλη του ελληνικού τσαγιού για την υγεία, υπονοώντας ότι η φήμη αυτού του φυσικού φαρμάκου έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Πηγή: thenationalherald

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο