Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τριμμένο τυρί: Ποια η διαφορά φρεσκοτριμμένου από το συσκευασμένο

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤριμμένο τυρί: Ποια η διαφορά φρεσκοτριμμένου από το συσκευασμένο
spot_img

Τα συντηρητικά που περιέχει το έτοιμο συσκευασμένο τριμμένο τυρί.

   Τις περισσότερες φορές όταν θέλουμε να αγοράσουμε τριμμένο τυρί από το σούπερ μάρκετ, προτιμούμε το έτοιμο από το να περιμένουμε στην ουρά να μας το κόψουν. Ωστόσο η personal trainer Danni Duncan, μέσα από βίντεο που δημοσίευσε στο tik tok, παρουσίασε το λόγο που δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό, και σχετίζεται με τα συστατικά.

   Η χρήστης του tik tok με το όνομα, @thefigure_ και προπονητής, είπε στους ακόλουθούς της ότι σε έτοιμα τριμμένα τυριά, περιλαμβάνονται πρόσθετα τα οποία βοηθούν στο να μην κολλάνε μεταξύ τους τα τυριά. Στο βίντεο που έχει συγκεντρώσει περίπου μισό εκατομμύριο προβολές, παρουσιάζει ως παράδειγμα τη μοτσαρέλα, και δείχνοντας τα συστατικά σε τριμμένο και μη αντίστοιχα, αποδεικνύει τα λεγόμενα της. Παρουσιάζει τα συστατικά του που περιλαμβάνουν παστεριωμένο γάλα, καλλιέργειες εκκίνησης και μη ζωική πυτιά. Στη συνέχεια γυρίζει στην κομμένη εκδοχή και λέει: “Ξέρω ότι κάποιοι λένε “Θα πάρω το τριμμένο γιατί είναι πιο εύκολο και είναι ακριβώς το ίδιο. Λάθος”. Εκτός από τα κανονικά συστατικά, η Danni δείχνει ότι υπάρχει ένας αντισυσσωματικός παράγοντας (460) και ένα συντηρητικό (200). Και πρόσθεσε: “Το βλέπετε αυτό; Δεν είναι το ίδιο, γιατί όταν το τρίβετε, έχετε τρίψει ποτέ το δικό σας τυρί, κολλάει μεταξύ του. Πρέπει να φτιάξουν κάτι που δεν κολλάει και διαρκεί περισσότερο. “Επειδή από τη στιγμή που κάτι δεν είναι πια στη φυσική του μορφή είναι σαν το φρούτο, όταν ξεκολλήσει η φλούδα αρχίζει να φεύγει και πρέπει να βάλουν ένα συντηρητικό. Οπότε ναι, ξύστε το δικό σας τυρί”. Ο αντισυσσωματικός παράγοντας Ε 460 είναι κυτταρίνη και το συντηρητικό Ε 200 είναι σορβικό οξύ. Και τα δύο πρόσθετα είναι εγκεκριμένα για χρήση σε τρόφιμα, καθώς μόνο τα πρόσθετα τροφίμων που έχουν υποβληθεί σε αξιολόγηση ασφάλειας JECFA και έχει διαπιστβθεί ότι δεν παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών μπορούν να χρησιμοποιούνται διεθνώς. 

   Οι ακόλουθοι της Αυστραλέζας personal trainer σοκαρίστηκαν με αυτή την είδηση με πολλούς να συμφωνούν με την απάντησή της. Κάποιος είπε: “Απολύτως. Όλα τα τριμμένα τυριά έχουν αντισυσσωματικά συστατικά. Δεν επηρεάζει τη γεύση αλλά επηρεάζει τη συνοχή”. Ένας άλλος έγραψε: «τρίβω πάντα το δικό μου.. μαγειρεύεται καλύτερα, φθηνότερα και έχει καλύτερη γεύση». Ένας τρίτος πρόσθεσε: “OMG ποιος θα το ήξερε;” Ένας τέταρτος σημείωσε: «Γι’ αυτό δεν έχω αγοράσει τριμμένο τυρί εδώ και μια δεκαετία». Ο Infected την υποστήριξε λέγοντας: “Μπορώ να επιβεβαιώσω. Έχω δουλέψει για το τυρί BEGA στο τμήμα τεμαχισμού τους και συμμετείχα σε κάθε διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Τρίψτε το όπως το χρειάζεστε”.

   Άλλοι δεν πείστηκαν τόσο πολύ όσο οι παραπάνω σχολιαστές, όπως είπε ένας: “Χμμμ… κάτσε εκεί για 10-20 λεπτά τρίβοντας κάθε φορά που θέλω νάτσος, ή αγοράζω προτριμμένο και λίγη φυτική ίνα. Νομίζω ότι θα κολλήστε στο προτριμμένο». Κάποιος άλλος έγραψε: “Μόλις έψαξα στο google και είναι εντάξει στην κατανάλωση; ποιο είναι το θέμα;”

   Η Danni απάντησε σε αυτούς τους επικριτές λέγοντας: “Τα πρόσθετα και τα συντηρητικά είναι επιζήμια για την υγεία μας. Επομένως, το τριμμένο δεν είναι τόσο καλό για εμάς. Είμαι έκπληκτη που προσπαθώ να κάνω τους ανθρώπους να τρώνε καλύτερα και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που το παλεύουν”.

@thefigure_

Did you know this? Do you want to see more health swaps? . . . . #supermarketswaps #healthswaps #healthyswaps #healthyoptions

♬ original sound – Danni Duncan

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο