Ποιο από τα δύο συστατικά δίνει τέλεια υφή στο πιάτο ;
Η ομελέτα αποτελεί το πλέον κλασικό αγαπημένο πιάτο για πολλούς. Για να αποκτήσει τέλεια υφή, πολλοί σεφ προσθέτουν λίγο γάλα ή νερό στα ομελέτα τους. Ποιο από τα δύο συστατικά δίνει τέλεια υφή στο πιάτο όμως;
Τι συμβαίνει όταν προσθέτετε νερό;
Η προσθήκη νερού σε ομελέτα μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη, αλλά έχει μια μοναδική επίδραση στην υφή. Καθώς μαγειρεύονται τα αυγά, το νερό μετατρέπεται σε ατμό, με αποτέλεσμα μια ελαφρύτερη, πιο αφράτη σύσταση. Ο ατμός φουσκώνει ελαφρά τα αυγά, καθιστώντας τα μαλακά χωρίς να τα βαραίνει.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ξένο σώμα σε δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν που αγοράστηκε από μεγάλο σούπερ μάρκετ στο Άργος – Καταγγελία στο cibum
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προσοχή! Αν δείτε αυτές τις αλλαγές στα πόδια σας κινδυνεύετε από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτή είναι η συσκευή στην κουζίνα σας που πρέπει ΠΑΝΤΑ να βγάζετε από την πρίζα μετά τη χρήση
Ωστόσο, αν προσθέσετε πολύ νερό, θα κάνετε την ομελέτα σας χαλαρή και νερουλή. Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο, ένα κουταλάκι του γλυκού νερό ανά αυγό είναι συνήθως η σωστή ποσότητα για να διατηρήσετε την υφή της.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Ρίξτε το στο νεροχύτη και απολυμάνετε με χλωρίνη» – Νέα προειδοποίηση για μολυσμένο γάλα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επιβάτης αεροπλάνου κάνει εμετό 30 φορές μετά το γεύμα που του προσέφεραν κατά την πτήση
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 15.000 σακουλάκια κράκερς εκτός κυκλοφορίας
Τι συμβαίνει όταν προσθέτετε γάλα;
Το γάλα χρησιμοποιείται συνήθως κάνει πιο πλούσια τα πιάτα με βάση τα αυγά. Η προσθήκη γάλακτος στην ομελέτα σας αλλάζει την υφή αλλά με διαφορετικό τρόπο. Επειδή το γάλα περιέχει λιπαρά, κάνει την ομελέτα να έχει πιο κρεμώδη γεύση και ελαφρώς πιο πλούσια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πρωτεΐνες του γάλακτος αλληλεπιδρούν επίσης με τα αυγά, γεγονός που δίνει μια πιο απαλή υφή. Ωστόσο, εάν προσθέσετε πολύ γάλα στα αυγά, μπορεί να γίνουν πυκνά ή ελαστικά. Επιπλέον, αν παρατηρήσετε, το γάλα αραιώνει τη φυσική γεύση του αυγού, κάτι που μπορεί να καταστρέψει τη γεύση. Για την τέλεια κρεμώδη ομελέτα, απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γάλα ανά δύο αυγά και θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.