Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Καφές: Αμερικανοί επιστήμονες δικαιώνουν επιστημονικά τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο σερβιρίσματος

Πως η φυσική ρίχνει φως στην τέχνη του ελληνικού σερβιρίσματος.

Το ελληνικό νησί που κατέκτησε τη 2η θέση για το “καλύτερο γλυκό του κόσμου”

Τον κατάλογο με τα καλύτερα μέρη του πλανήτη για φαγητό, ανακοίνωσε η Taste Atlas

Το “μυστικό” συστατικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα και απογειώνει τη γεύση στο ρύζι

Το απαραίτητο -αλλά άγνωστο στην ελληνική μαγειρική- συστατικό για νόστιμο ρύζι, που έχουμε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας

Πόσο παχαίνει ο χαλβάς;

Η αλήθεια πίσω από το δημοφιλές γλυκό.

Διατροφή και υγεία: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των Κινεζικών κουζινών

Δεν έχουν όλα τα κινέζικα τρόφιμα ίδια διατροφική αξία.

Η Ιαπωνία επενδύει στη γαστρονομία για να εκτοξεύσει τον τουρισμό

Η κυβέρνηση θέτει φιλόδοξους στόχους για την τριπλάσια κατανάλωση τροφίμων από τους επισκέπτες μέχρι το 2030.

Νέο τηγάνι για πατάτες τηγανητές που απογειώνει την απόλαυση

Μια αισθητηριακή εμπειρία που συνδυάζει μοναδική υφή και γεύση.

Unilever Food Solutions: Αυτές θα είναι οι παγκόσμιες τάσεις στο φαγητό για το 2025

Η Ανατολή ξεπερνά τη Δύση και οι σεφ ακολουθούν τις νέες τάσεις.

Ωμά παστινάκια: Υγιεινή επιλογή ή καλύτερα μαγειρεμένα;

Ένα θρεπτικό λαχανικό με πολλές χρήσεις στην κουζίνα.

Best In Taste: Άνοιξε η διαδικασία συμμετοχής για το βραβείο/σήμα γευστικών δοκιμών που διοργανώνει το cibum

Δίνεται πλέον η δυνατότητα για συμμετοχή και διάκριση "Best In Taste" όλη την χρονιά!

TikToker κριτικάρει το Αγγλικό πρωινό και ξεσηκώνει τους Βρετανούς

Η σκληρή ετυμηγορία ενός κριτικού τροφίμων για το παραδοσιακό Αγγλικό πρωινό.

Γιατί κάποιοι αγαπούν (και άλλοι μισούν) τον ανανά στην πίτσα

Aνήκει ή όχι ο ανανάς στην πίτσα;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του βουτύρου που απλώνεται εύκολα και του καθαρού βουτύρου;

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο άλειμμα για το πρωινό σας.

Πώς βράζουν οι επιστήμονες τροφίμων τα αυγά τους για περισσότερη απόλαυση και υψηλότερη θρεπτική αξία

Το "περιοδικό μαγείρεμα" των αυγών είναι το νέο κόλπο για ένα τέλειο αυγό, ομοιόμορφα βρασμένο που διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Οι Ιταλοί γυρνάνε την πλάτη στην εντομοφαγία

Μπορούν τα έντομα να γίνουν το φαγητό του μέλλοντος; Όχι ακόμα για τους ευρωπαίους...

ΕΕ: Σχέδιο για τη προώθηση των πιο διάσημων τροφίμων και ποτών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει μια νέα στρατηγική για την ενίσχυση της προβολής των πιο εμβληματικών τροφίμων και ποτών της ΕΕ.

Τα 10 συχνά λάθη που κάνουμε και χαλάνε τα τυριά

Για να τα απολαύσουμε ακριβώς όπως τα έφτιαξε ο τυροκόμος

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης