Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Επιστήμονες τροφίμων αποκαλύπτουν το μυστικό για την τέλεια μακαρονάδα Cacio E Pepe

Ακόμη και τα πιο απλά πιάτα έχουν τα μυστικά τους

Κοπεγχάγη: το ελληνικό γλυκό που βαφτίστηκε Δανέζικο

Συνδυασμός καρυδόπιτας και μπακλαβά, θα μπορούσε κανείς να την ονομάσει σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα!

Ποιο είναι το καλύτερο κρασί για να συνοδέψετε τις τηγανητές πατάτες;

Μια εξαιρετική πρόταση για να συνοδέψετε ένα ποτήρι σαμπάνια είναι πατάτες τηγανιτές με dip μαγιονέζας τρούφας.

Κρυστάλλινα ποτήρια: Ο κίνδυνος για την υγεία από τον μόλυβδο στο γιορτινό τραπέζι – Του Ν. Γδοντέλη*

Η ποσότητα του μολύβδου που απελευθερώνεται κατά την χρήση ενός κρυστάλλινου σκεύους εξαρτάται από την ποσότητα μολύβδου που περιέχει αρχικά το σκεύος, τα χαρακτηριστικά του ποτού που φιλοξενεί και το χρονικό διάστημα που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Eggnog: Τα ευεργετικά οφέλη του “ποτού των Χριστουγέννων”

Το ποτό υψηλής ποσότητας πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών.

Το μενού των Χριστουγέννων από τον σεφ Μάριο Λαγανά

Ο σεφ που έχει εντυπωσιάσει με τα πιάτα-έργα τέχνης διάσημους ουρανίσκους.

Πατάτες στο φούρνο: Πρέπει ή όχι να τις ψήνουμε με ελαιόλαδο;

Διαβάστε και τις δύο απόψεις.

Σκορδόψωμο στη Φριτέζα αέρα σε… 4 λεπτά

Εύκολος και γρήγορος τρόπος για σκορδόψωμο στη Φριτέζα αέρα.

Ποιες είναι οι ιδανικές πατάτες για ψητό στο φούρνο

Κορυφαία συμβουλή από τον κορυφαίο σεφ, Gordon Ramsay.

Γαλοπούλα: Πως να την ξεπαγώσετε και τι να προσέξετε για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Αν επιλέγετε γαλοπούλα για να γιορτάσετε φέτος τα Χριστούγεννα, η σωστή και ασφαλής απόψυξή της είναι πολύ σημαντική.

Μελομακάρονα: Η “απάτη” και ο πιθανός κίνδυνος της εκδοχής Red Velvet

Η διαφορά των μελομακάρονων Red velvet -της νέας τάσης στα χριστουγεννιάτικα γλυκά- θα σας εκπλήξει.

Γιατί τα μελομακάρονα δεν είναι Vegan (…και πώς θα τα κάνετε να είναι!)

Αφράτα, μαλακά και μυρωδάτα, πώς να τα στερηθείς επειδή έχεις αποφασίσει να ακολουθείς μία vegan διατροφή;

Είναι ασφαλές για κατανάλωση αυτό το… “πράσινο πράγμα” στο σκόρδο;

Πετάμε ή χρησιμοποιούμε το σκόρδο που έχει πρασινίσει σε μερικά σημεία;

Γεύσεις: Ποια είναι η διαφορά του Umami με το Kokumi

Οι δύο σχετικά νέες γεύσεις, που έχουν γίνει must στον κόσμο της γαστρονομίας και της βιομηχανίας τροφίμων.

Καφέ βούτυρο: Η τάση του 2025 που θα λιώνει στο στόμα σας

Tο παλιό κόλπο των σεφ είναι τώρα στη μόδα.

Τα 10 φαγητά που έδωσαν στην ελληνική κουζίνα την πρωτιά, στα βραβεία του Taste Atlas (και δεν είναι ο μουσακάς!)

Η ελληνική είναι η καλύτερη κουζίνα του κόσμου στα βραβεία Taste Atlas 2024-2025.

Διπλωματία της Γαστρονομίας: Ο Πειραιάς ως Γαμήλιος προορισμός

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» το ταξίδι προώθησης της πόλης του Πειραιά ως Γαστρονομικό και Γαμήλιο Προορισμό στις πόλεις Danyang, Wuhan & Liaocheng της Κίνας.

Από τι φτιάχνεται ο Vegan τόνος

Η ζήτηση για vegan τόνο αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Τα δύο μπαχαρικά που δεν λήγουν ποτέ

Μπορείτε να τα μαντέψετε;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο