Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών αυτή την Παρασκευή 18 Μαρτίου το Σωματείο μας διοργανώνει Γαστρονομική Ημερίδα για τα πιο εμβληματικά ελληνικά προϊόντα που θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους ομιλητές.
Η παρουσίαση θα γίνει διαδικτυακά στο κανάλι του Σωματείου στο Υoutube
https://youtube.com/channel/UC06ybyNxctFASQgEZxpZEtA
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10:00-11:15 “το ελαιόλαδο κι η ελιά” κος Βασίλης Φραντζολάς, δοκιμαστής ελαιολάδου, σύμβουλος ποιότητας.
11:15-12:30 «τα Ελληνικά τυριά», κος Ηλίας Μαμαλάκης σεφ, συγγραφέας.
12:30-13:15 διάλειμμα, όπου θα προβληθεί βίντεο 12’ για το αρσενικό Νάξου με την Βασιλική Χατζοπούλου.
13:15-14:30 «ο ελληνικός αμπελώνας και το ελληνικό κρασί» κος Ανδρέας Ματθίδης, πρόεδρος του Σωματείου Σομμελιέ Ελλαδος.
14:30-15:45 «το μέλι» κος Γιώργος Μπαλωτής, πρόεδρος ΙΓΕ στο Κτήμα Συγγρού.
Λίγα λόγια για το Σωματείο
Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών αριθμεί περίπου 1500 μέλη τα οποία δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνοντας προγράμματα Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.
Οι ξεναγοί – μέλη μας καλύπτουν 28 γλώσσες (Αγγλικά, Αλβανικά, Αραβικά, Αρμένικα, Βουλγάρικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανέζικα, Ιαπωνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Κροατικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμάνικα, Ρωσικά, Σέρβικα, Σλοβάκικα, Σλοβένικα, Σουηδικά, Τουρκικά, Τσέχικα, Φιλανδικά, Φλαμανδικά) και στην πλειοψηφία τους (περίπου 58%) διαθέτουν και πτυχίο ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Έτσι λοιπόν, μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός πολύ εξειδικευμένου κοινού με γνώσεις αρχιτεκτονικής, γεωλογίας, μαθηματικών, φυσικής, γεωπονικής, ιστορίας της τέχνης, αρχαιολογίας, παιδαγωγικών, φιλοσοφίας, θρησκειολογίας, κ.λ.π.