Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατρός αποκαλύπτει γιατί δεν θα φάει ποτέ πατατοσαλάτα

ΑρχικήΟικιακάΓιατρός αποκαλύπτει γιατί δεν θα φάει ποτέ πατατοσαλάτα
spot_img

Η πατατοσαλάτα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν αφεθεί σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας»

Πατατοσαλάτα… Το κρεμώδες, γεμάτο υδατάνθρακες, πεντανόστιμο συνοδευτικό, βασικό σε μπάρμπεκιου και πικνίκ, που κρύβει περισσότερα απ’ όσα φαίνονται στο μάτι. Σε ένα βίντεο του TikTok, γαστρεντερολόγος από την Ακαδημία Ιατρικής του Κλίβελαντ και του Βόρειου Οχάιο εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο δεν θα έτρωγε ποτέ…

- Advertisement -

Ο γιατρός στήριξε την αιτία σε όσα διδάσκει και στους μαθητές τους στο Πανεπιστήμιο: «Αποφεύγω την πατατοσαλάτα λόγω του ενδεχόμενου τροφιμογενών ασθενειών που κυρίως στην πατατοσαλάτα είναι πολύ πιθανό».

Η πατατοσαλάτα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν αφεθεί σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας»— δηλαδή, μεταξύ 40 και 140 βαθμών. Εάν η παπατοσαλάτα καθίσει εκτός ψυγείου για περισσότερες από δύο ώρες, κάτι πολύ σύνηθες σε πικ νικ και μπάρμπεκιουκ, ο κίνδυνος των επιβλαβών βακτηρίων να πολλαπλασιαστούν είναι σημαντικός. Οι πατάτες μπορεί να γίνουν τοξικές αν δεν μπουν στο ψυγείο και η μαγιονέζα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση μείνει εκτός ψυγείου από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

Τι μπορείτε να πάθετε καταναλώνοντας πατατοσαλάτα που έχει μείνει εκτός ψυγείου

Η τροφική δηλητήριαση που μπορεί να ακολουθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων στο πιάτο σας, σύμφωνα με το NHS, μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής συμπτώματα:

  • αίσθημα αδιαθεσίας (ναυτία)
  • διάρροια.
  • τάση για έμετο
  • κράμπες στο στομάχι.
  • πυρετό από 38 C ή παραπάνω.
  • αίσθημα γενικής αδιαθεσίας – όπως αίσθημα κόπωσης ή πόνους και ρίγη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα