Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φούρνος μικροκυμάτων: Κίνδυνοι για την υγεία. Σωστή χρήση

ΑρχικήΟικιακάΦούρνος μικροκυμάτων: Κίνδυνοι για την υγεία. Σωστή χρήση
spot_img

cibum team

Κινδύνους για την υγεία εγκυμονεί η λανθασμένη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Ακόμη και στους φούρνους μικροκυμάτων με περιστρεφόμενο δισκάκι είναι πιθανόν να μαγειρευτούν ανομοιόμορφα τα φαγητά και να μείνουν «κρύα» σημεία, στα οποία μπορούν να επιβιώσουν τα βακτήρια.

Ένας φούρνους μικροκυμάτων δεν σκοτώνει τα βακτήρια στο φαγητό, εκτός εάν αυτό ζεσταθεί αρκετά και στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για χώρες, όπως οι ΗΠΑ, όπου το 90% των νοικοκυριών διαθέτουν φούρνο μικροκυμάτων.

Έξι σημαντικά tips για τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, μπορείτε να εφαρμόσετε τα εξής για πιο ασφαλή χρήση του φούρνου μικροκυμάτων:

– Ζεσταίνετε το φαγητό σε θερμοκρασία περίπου 74 βαθμών και βεβαιωθείτε με ένα θερμόμετρο ότι έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα

– Ακολουθήστε τις οδηγίες στις συσκευασίες των τροφίμων

– Καλύψτε το φαγητό, που ζεσταίνετε, στον φούρνο

– Κατά τη διάρκεια της θέρμανσης του φαγητού ανακατέψτε το ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να υπάρξουν σημεία, που δεν έχουν ζεσταθεί όσο θα έπρεπε

– Χρησιμοποιείστε φούρνο μικροκυμάτων μόνο για φαγητά που έχουν την ειδική σήμανση ότι είναι κατάλληλα για χρήση στον φούρνο

– Διατηρείστε τον φούρνο μικροκυμάτων καθαρό

Δείτε επίσης: 

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

ΕΦΕΤ- Νέα ανάκληση: συσκευασμένο φιλέτο κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας 

Aπίστευτο: το Νο1 ποτό σε πωλήσεις στον κόσμο είναι… παγκοσμίως άγνωστο! 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού 

Ζάχαρη: Γλυκός φίλος ή άσπονδος εχθρός; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ζάχαρη 

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι! 

Η Ευρώπη μειώνει τη ζάχαρη σε αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και έτοιμα ποτά

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει! Σύμφωνα με τους επιστήμονες επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους.

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

Καφές: ποια είναι η χρόνια ασθένεια που καταπολεμά 

Σοκολατάκια με πορτοκάλι : η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή



Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα