cibum team
Υπάρχουν συνδυασμοί και γαστρονομικά παντρέματα στα οποία όχι μόνο δεν μπορείς να αντισταθείς, αλλά έχουν ενταχθεί πλέον στις βασικές αρχές της Ελληνικής κουζίνας, και είναι αυτονόητα. Όπως φάβα με κρεμύδι, γεμιστά με φέτα, αυγά με πατάτες τηγανιτές και σουβλάκι με… απ’ όλα!
Αυτά στη μαγειρική. Στην ζαχαροπλαστική ένας από τους πιο πετυχημένους και απολαυστικούς συνδυασμούς που… σκοτώνει είναι σοκολάτα με πορτοκάλι. Πρόκειται για κυριολεκτική απογείωση του ουρανίσκου και είναι πολύ εύκολο να την νιώσεις φτιάχνοντας σοκολατάκια με πορτοκάλι
ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
φλούδες απο 3-4 πορτοκάλια
400 γρ κουβερτούρα
2 κ. σ. βούτυρο βιτάμ
60 γρ. κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
δύο ποτήρια νερό
ένα ποτήρι ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε μία νύχτα (πάνω απο 12 ώρες) σε νερό για να ξεπικρίσουν. Εάν είναι δυνατό αλλάζουμε δυο τρείς φορές το νερό.
Τα βράζουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέσα στο σιρόπι και τα αφήνουμε λίγη ώρα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν
Τα αλέθουμε στο μούλτι να λιώσουν
Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί
Προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες (κρατάμε λίγη για στόλισμα). Προαιρετικά βάζουμε επιπλέον εσάνς πορτοκάλι, πολύ λίγη, στο μείγμα μας.
Γεμίζουμε τις θήκες από σιλικόνη αφού πρώτα τις έχουμε πασπαλίσει με τα λιωμένα πορτοκάλια και τις βάζουμε στο ψυγείο. Αν δεν έχουμε θήκες, παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο το μείγμα για να σταθεροποιηθεί και κατόπιν τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες, τα πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα από τα λιωμένα πορτοκάλια και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Καλή απόλαυση!
Δείτε:
Ποια είναι η βιταμίνη που βοηθά στη σύλληψη και «πολεμά» την υπογονιμότητα
Τάρτα μανιταριών της κυρίας Ελένης, που έφυγε νωρίς….
Παγκόσμιο πρότυπο σωστής διατροφής, η Κρητική
Πώς να διαβάσετε σωστά μία συνταγή
Φάτε το…. Νερό σας! Οι καταστροφικές συνέπειες της αφυδάτωσης
VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου
Euro … μπάρμπεκιου: Ελληνική συμμετοχή με burger μουσακά!
Η σχέση μας με το φαγητό, καθαρά προσωπική υπόθεση
Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες