Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σοκολατάκια με πορτοκάλι : η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή

ΑρχικήΟικιακάΣοκολατάκια με πορτοκάλι : η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή
spot_img

cibum team

   Υπάρχουν συνδυασμοί και γαστρονομικά παντρέματα στα οποία όχι μόνο δεν μπορείς να αντισταθείς, αλλά έχουν ενταχθεί πλέον στις βασικές αρχές της Ελληνικής κουζίνας, και είναι αυτονόητα. Όπως φάβα με κρεμύδι, γεμιστά με φέτα, αυγά με πατάτες τηγανιτές και σουβλάκι με… απ’ όλα!

Αυτά στη μαγειρική. Στην ζαχαροπλαστική ένας από τους πιο πετυχημένους και απολαυστικούς συνδυασμούς που… σκοτώνει είναι σοκολάτα με πορτοκάλι. Πρόκειται για κυριολεκτική απογείωση του ουρανίσκου και είναι πολύ εύκολο να την νιώσεις φτιάχνοντας σοκολατάκια με πορτοκάλι

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

φλούδες απο 3-4 πορτοκάλια

400 γρ κουβερτούρα

2 κ. σ. βούτυρο βιτάμ

60 γρ. κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

δύο ποτήρια νερό

ένα ποτήρι ζάχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε μία νύχτα (πάνω απο 12 ώρες) σε νερό για να ξεπικρίσουν. Εάν είναι δυνατό αλλάζουμε δυο τρείς φορές το νερό.

Τα βράζουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέσα στο σιρόπι και τα αφήνουμε λίγη ώρα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν

Τα αλέθουμε στο μούλτι να λιώσουν

Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί

Προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες (κρατάμε λίγη για στόλισμα). Προαιρετικά βάζουμε επιπλέον εσάνς πορτοκάλι, πολύ λίγη, στο μείγμα μας.

Γεμίζουμε  τις θήκες από σιλικόνη αφού πρώτα τις έχουμε πασπαλίσει με τα λιωμένα πορτοκάλια και τις βάζουμε στο ψυγείο. Αν δεν έχουμε θήκες, παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο το μείγμα για να σταθεροποιηθεί και κατόπιν τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες, τα πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα από τα λιωμένα πορτοκάλια  και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Καλή απόλαυση!

σοκολατάκια με πορτοκάλι

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο