Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σοκολατάκια με πορτοκάλι : η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή

ΑρχικήΟικιακάΣοκολατάκια με πορτοκάλι : η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή
spot_img

cibum team

   Υπάρχουν συνδυασμοί και γαστρονομικά παντρέματα στα οποία όχι μόνο δεν μπορείς να αντισταθείς, αλλά έχουν ενταχθεί πλέον στις βασικές αρχές της Ελληνικής κουζίνας, και είναι αυτονόητα. Όπως φάβα με κρεμύδι, γεμιστά με φέτα, αυγά με πατάτες τηγανιτές και σουβλάκι με… απ’ όλα!

Αυτά στη μαγειρική. Στην ζαχαροπλαστική ένας από τους πιο πετυχημένους και απολαυστικούς συνδυασμούς που… σκοτώνει είναι σοκολάτα με πορτοκάλι. Πρόκειται για κυριολεκτική απογείωση του ουρανίσκου και είναι πολύ εύκολο να την νιώσεις φτιάχνοντας σοκολατάκια με πορτοκάλι

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

φλούδες απο 3-4 πορτοκάλια

400 γρ κουβερτούρα

2 κ. σ. βούτυρο βιτάμ

60 γρ. κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

δύο ποτήρια νερό

ένα ποτήρι ζάχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε μία νύχτα (πάνω απο 12 ώρες) σε νερό για να ξεπικρίσουν. Εάν είναι δυνατό αλλάζουμε δυο τρείς φορές το νερό.

Τα βράζουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέσα στο σιρόπι και τα αφήνουμε λίγη ώρα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν

Τα αλέθουμε στο μούλτι να λιώσουν

Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί

Προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες (κρατάμε λίγη για στόλισμα). Προαιρετικά βάζουμε επιπλέον εσάνς πορτοκάλι, πολύ λίγη, στο μείγμα μας.

Γεμίζουμε  τις θήκες από σιλικόνη αφού πρώτα τις έχουμε πασπαλίσει με τα λιωμένα πορτοκάλια και τις βάζουμε στο ψυγείο. Αν δεν έχουμε θήκες, παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο το μείγμα για να σταθεροποιηθεί και κατόπιν τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες, τα πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα από τα λιωμένα πορτοκάλια  και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Καλή απόλαυση!

σοκολατάκια με πορτοκάλι

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα