Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τάρτα μανιταριών της κυρίας Ελένης, που έφυγε νωρίς….

ΑρχικήΟικιακάΤάρτα μανιταριών της κυρίας Ελένης, που έφυγε νωρίς….
spot_img

Έφυγε ξαφνικά χτυπημένη από τον κορωνοϊό. Λίγο πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια. Ήταν γεμάτη ζωντάνια, αγάπη για όλους, καλοσύνη, όρεξη για ζωή, για δημιουργία, ανοιχτό μυαλό, πάντα γελαστή, περιποιημένη, και τέτοια εποχή θα είχε ήδη φύγει για την γενέτειρά της, την Βατούσα Μυτιλήνης…. Πολλά είναι όσα θα μπορούσαν και πρέπει κάποια στιγμή, να γραφτούν για την γιαγιά Ελένη, αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα. Είναι πολύ νωρίς…

Πολλά άφησε πίσω της για να την θυμούνται. Μεταξύ αυτών, ένα πολύτιμο αρχείο με εκατοντάδες χειρόγραφες σελίδες με συνταγές που έμαθε, κατέγραψε και εκτέλεσε σε όλη της ζωή. Μεγάλο ταλέντο στην μαγειρική. Τεράστιο. Από το τίποτα, και σε μηδενικό χρόνο δημιουργούσε γαστριμαργικές απολαύσεις. Κάθε μέρα σκαρφιζόταν και υλοποιούσε τουλάχιστον τρία φαγητά. Το λιγότερο. Μπροστά της πολλοί επώνυμοι chef θα υποκλίνονταν. Τα τραπέζια της χαρακτηρίζονταν από νοστιμιά και πρωτοτυπία. Σεβόταν πάντα την Ελληνική γαστρονομική παράδοση αλλά με τις δικές της καινοτόμες πινελιές.

Το έργο μας να διαλέξουμε μία από τις εκατοντάδες συνταγές της κυρά-Λένης είναι δύσκολο και επώδυνο. Για αρχή διαλέξαμε μία απλή και εύκολη συνταγή για τάρτα μανιταριών.

- Advertisement -

Υλικά:
800 γρ μανιτάρια πορτομπέλο (ή μικρά πευρώτους)
100 γρ παρμεζάνα
100 γρ μασκαρπόνε
4 κρόκους αυγών
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο λάδι λίγο βούτυρο

Διαδικασία
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και λίγο βούτυρο. Κατόπιν σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε τα τυριά με τους κρόκους (τους έχουμε χτυπήσει ελαφρά) τα ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
τάρτα Ελένης


Δείτε:

Ποια είναι η βιταμίνη που βοηθά στη σύλληψη και «πολεμά» την υπογονιμότητα 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Πώς να διαβάσετε σωστά μία συνταγή 

Φάτε το…. Νερό σας! Οι καταστροφικές συνέπειες της αφυδάτωσης 

Παγκόσμιο πρότυπο σωστής διατροφής, η Κρητική 

H σχέση μας με το φαγητό, είναι καθάρα προσωπική υπόθεση 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Επίδομα 534 €. Τι δικαιούνται οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε προσληφθούν είτε όχι  

VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter 

H πιστοποίηση ποιότητας προϊόντων της ΕΕ. Ετικέτες ποιότητας. ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, βιολογικά. 

Κατακτά και την γαλλική αγορά η ελληνική Stevia. Η Stevia Hellas επεκτείνει τις εξαγωγές στο εξωτερικό. 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Euro … μπάρμπεκιου: Ελληνική συμμετοχή με burger μουσακά! 

FAO: Ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε στο υψηλότερο δεκαετίας 

IFST: Διαδικτυακό σεμινάριο «αισθήσεις και αντίληψη φαγητού» 

EFSA: «ΟΧΙ» στο διοξείδιο του τιτανίου και στις ζωοτροφές 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα