Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τάρτα μανιταριών της κυρίας Ελένης, που έφυγε νωρίς….

ΑρχικήΟικιακάΤάρτα μανιταριών της κυρίας Ελένης, που έφυγε νωρίς….
spot_img

Έφυγε ξαφνικά χτυπημένη από τον κορωνοϊό. Λίγο πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια. Ήταν γεμάτη ζωντάνια, αγάπη για όλους, καλοσύνη, όρεξη για ζωή, για δημιουργία, ανοιχτό μυαλό, πάντα γελαστή, περιποιημένη, και τέτοια εποχή θα είχε ήδη φύγει για την γενέτειρά της, την Βατούσα Μυτιλήνης…. Πολλά είναι όσα θα μπορούσαν και πρέπει κάποια στιγμή, να γραφτούν για την γιαγιά Ελένη, αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα. Είναι πολύ νωρίς…

Πολλά άφησε πίσω της για να την θυμούνται. Μεταξύ αυτών, ένα πολύτιμο αρχείο με εκατοντάδες χειρόγραφες σελίδες με συνταγές που έμαθε, κατέγραψε και εκτέλεσε σε όλη της ζωή. Μεγάλο ταλέντο στην μαγειρική. Τεράστιο. Από το τίποτα, και σε μηδενικό χρόνο δημιουργούσε γαστριμαργικές απολαύσεις. Κάθε μέρα σκαρφιζόταν και υλοποιούσε τουλάχιστον τρία φαγητά. Το λιγότερο. Μπροστά της πολλοί επώνυμοι chef θα υποκλίνονταν. Τα τραπέζια της χαρακτηρίζονταν από νοστιμιά και πρωτοτυπία. Σεβόταν πάντα την Ελληνική γαστρονομική παράδοση αλλά με τις δικές της καινοτόμες πινελιές.

Το έργο μας να διαλέξουμε μία από τις εκατοντάδες συνταγές της κυρά-Λένης είναι δύσκολο και επώδυνο. Για αρχή διαλέξαμε μία απλή και εύκολη συνταγή για τάρτα μανιταριών.

Υλικά:
800 γρ μανιτάρια πορτομπέλο (ή μικρά πευρώτους)
100 γρ παρμεζάνα
100 γρ μασκαρπόνε
4 κρόκους αυγών
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο λάδι λίγο βούτυρο

Διαδικασία
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και λίγο βούτυρο. Κατόπιν σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε τα τυριά με τους κρόκους (τους έχουμε χτυπήσει ελαφρά) τα ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
τάρτα Ελένης


Δείτε:

Ποια είναι η βιταμίνη που βοηθά στη σύλληψη και «πολεμά» την υπογονιμότητα 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Πώς να διαβάσετε σωστά μία συνταγή 

Φάτε το…. Νερό σας! Οι καταστροφικές συνέπειες της αφυδάτωσης 

Παγκόσμιο πρότυπο σωστής διατροφής, η Κρητική 

H σχέση μας με το φαγητό, είναι καθάρα προσωπική υπόθεση 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Επίδομα 534 €. Τι δικαιούνται οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε προσληφθούν είτε όχι  

VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter 

H πιστοποίηση ποιότητας προϊόντων της ΕΕ. Ετικέτες ποιότητας. ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, βιολογικά. 

Κατακτά και την γαλλική αγορά η ελληνική Stevia. Η Stevia Hellas επεκτείνει τις εξαγωγές στο εξωτερικό. 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Euro … μπάρμπεκιου: Ελληνική συμμετοχή με burger μουσακά! 

FAO: Ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε στο υψηλότερο δεκαετίας 

IFST: Διαδικτυακό σεμινάριο «αισθήσεις και αντίληψη φαγητού» 

EFSA: «ΟΧΙ» στο διοξείδιο του τιτανίου και στις ζωοτροφές 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα