Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού.

Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού.

cibum team


  80 αγωγές. Ανάκληση προϊόντων. Βλάβες σε παιδιά με αυτισμό. 

80 αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον εταιρειών, σύμφωνα με έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ, το Φεβρουάριο, με την κατηγορία της ύπαρξης εξαιρετικά επικίνδυνων επιπέδων αρσενικού και άλλων δηλητηρίων στις παιδικές τροφές.

Η έκθεση, που ζητήθηκε από ομοσπονδιακούς νομοθέτες από τον Νοέμβριο του 2019, εξέτασε τέσσερα τοξικά βαρέα μέταλλα: ανόργανο αρσενικό, μόλυβδο, κάδμιο και υδράργυρο. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα έχουν κηρύξει επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα για τα μωρά και τα παιδιά, τα οποία είναι πιο ευάλωτα στις νευροτοξικές επιδράσεις. Ακόμα και τα χαμηλά επίπεδα έκθεσης, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές και συχνά μη αναστρέψιμες βλάβες στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετά από αναφορές υψηλών επιπέδων τοξικών βαρέων μετάλλων στις παιδικές τροφές, η Υποεπιτροπή Οικονομικής και Πολιτικής των Καταναλωτών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ζήτησε εσωτερικά έγγραφα και αποτελέσματα δοκιμών από ορισμένους από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές βρεφικών τροφών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών βιολογικών και συμβατικών προϊόντων. Το αρσενικό υπήρχε σε παιδικές τροφές από όλες τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Κογκρέσου για τον έλεγχο.

Οι κατασκευαστές που αναφέρονται στην έκθεση περιλαμβάνουν το Beech-Nut, το Best Organic της Γης, το HappyBABY, το Happy Family Organics, το Gerber, το Parent's Choice, το Plum Organics και το Sprout Organic Foods.

Τον Μάρτιο, οι ενάγοντες υπέβαλαν αίτημα για ενοποίηση των αξιώσεών τους εναντίον των κατασκευαστών βρεφικών τροφών ενώπιον δικαστή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπου εκκρεμεί η πλειονότητα των υποθέσεων.

«Σε γενικό επίπεδο, αυτές οι ενέργειες είναι παρόμοιες. Όλοι οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι πούλησαν εν γνώσει τους παιδικές τροφές που περιέχουν βαρέα μέταλλα χωρίς να ενημερώσουν τους καταναλωτές. Δεν αμφισβητείται, ωστόσο, ότι κάθε εναγόμενος κατασκευάζει, εμπορεύεται και διανέμει τα δικά του παιδικά προϊόντα που υπόκεινται σε διαφορετικές διαδικασίες παραγωγής, προμηθευτές και διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου», ανέφερε η δικαστική επιτροπή.

Μερικές από τις αγωγές περιλαμβάνουν ομάδες γονέων που υποστηρίζουν ότι οι τοξίνες που βρέθηκαν στην παιδική τροφή οδήγησαν στην ανάπτυξη διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD) στα παιδιά τους.

Η εταιρεία παιδικών τροφών Beech-Nut ανακαλεί τα δημητριακά ρυζιού

Στις 9 Ιουνίου 2021, η The Beech-Nut Nutrition Co. ξεκίνησε την ανάκληση ορισμένων από τα βρεφικά δημητριακά ρυζιού λόγω υπερβολικών επιπέδων αρσενικού. Και τώρα η εταιρεία θα σταματήσει να πωλεί συνολικά τα προϊόντα με δημητριακά ρυζιού για βρέφη, υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να τηρεί με συνέπεια το επίπεδο καθοδήγησης στο μέλλον.

«Η ασφάλεια των βρεφών και των παιδιών είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Beech-Nut», δήλωσε ο Jason Jacobs, αντιπρόεδρος της Beech-Nut για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.

«Εκδίδουμε αυτήν την εθελοντική ανάκληση, γιατί μάθαμε μέσω δειγματοληψίας από την πολιτεία της Αλάσκας ότι μια περιορισμένη ποσότητα προϊόντων Berech-Nut Single Grain Rice Cereal είχε επίπεδα φυσικού ανόργανου αρσενικού πάνω από το επίπεδο που ορίζει ο FDA, παρόλο που το ρυζάλευρο αυτών των προϊόντων έχει ελεγχθεί, και το ανόργανο αρσενικό είναι κάτω από το επίπεδο καθοδήγησης της FDA», δήλωσε ο Jason Jacobs,

Η ανάκληση ακολουθεί τα όρια επιπέδου που έχει ορίσει ο FDA για το ανόργανο αρσενικό στα δημητριακά ρυζιού για βρέφη που τέθηκαν τον Αύγουστο του 2020. Δεν υπάρχουν όρια στο αρσενικό σε άλλες παιδικές τροφές ή όρια για άλλα βαρέα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του καδμίου, του μολύβδου και του υδραργύρου παρά τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών.

Πηγή:FSN 


Δείτε: 

Τα προϊόντα υδροπονικών καλλιέργειων λύση στις τροφικές δηλητηριάσεις 

Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης για την καλή διαβίωση των ζώων στις φάρμες εκτροφής 

Μόσχα: απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ στους ανεμβολίαστους 

Η Τζένιφερ Άνιστον αποκαλύπτει το αγαπημένο της φαγητό 

Ποια είναι η βιταμίνη που βοηθά στη σύλληψη και «πολεμά» την υπογονιμότητα 

VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter 

Κατακτά και την γαλλική αγορά η ελληνική Stevia. Η Stevia Hellas επεκτείνει τις εξαγωγές στο εξωτερικό. 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Η σχέση μας με το φαγητό, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση

FAO: Ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε στο υψηλότερο δεκαετίας 

EFSA: «ΟΧΙ» στο διοξείδιο του τιτανίου και στις ζωοτροφές 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;