Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Βρεφικός πνιγμός: Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν γονείς και φροντιστές

Ο πνιγμός είναι συνήθως ο μεγαλύτερος φόβος των γονέων όταν πρόκειται για ατυχήματα και δικαίως.

Μην αφήνετε τα παιδιά να τρώνε «Τρόφιμα με εφέ καπνού»

Λίγες ημέρες μετά από ένα viral βίντεο που δείχνει ένα νεαρό αγόρι να λιποθυμάει αφού δοκίμασε ένα «μπισκότο καπνού», η κυβέρνηση της πολιτείας του Tamil Nadu στην Ινδία απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην καταναλώνουν τέτοια προϊόντα.

Τοξική ουσία και σε δημοφιλείς κολόνιες – Προειδοποιήσεις για  Givenchy, Burberry και Chopard

Οι καταναλωτές πρέπει να διαβάζουν τα "ψιλά γράμματα" στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Μην το αγνοήσετε! Η θερμοκρασία του ψυγείου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λιστερίωσης από το μαγειρεμένο κρέας

Η ανεπαρκής οικιακή ψύξη αναφέρεται συχνά ως παράγοντας που συμβάλλει στην τροφιμογενή δηλητηρίαση και μόλυνση, ενώ η συμπεριφορά των καταναλωτών στο θέμα αυτό μπορεί να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Ξεκίνησε σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ανοιχτά την Κυριακή 28 Απριλίου κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Σκόνες αδυνατίσματος: Κίνδυνος από υψηλή περιεκτικότητα τοξικών ουσιών

Τα ορυκτέλαια καθιστούν «ακατάλληλες» σχεδόν όλες τις σκόνες αδυνατίσματος.

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλυψε ποιο φαγητό λατρεύουν τα πριγκιπόπουλα

Τι λατρεύουν να τρώνε στο σπίτι, ο Πρίγκιπας Τζορτζ, η Πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο Πρίγκιπας Λούις.

Πρέπει να πλένουμε φρούτα και λαχανικά περισσότερο, λόγω της αφρικανικής σκόνης;

Πως επιδρά η αφρικανική σκόνη στα φρέσκα τρόφιμα.

Προσοχή: Ακατάλληλα για το δέρμα τα μισά κονσίλερ σύμφωνα με έρευνα

9 στα 20 κονσίλερ αποτυγχάνουν στα τεστ, συμπεριλαμβανομένων γνωστών εμπορικών σημάτων.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Ηπατίτιδα Α σε φράουλες: Η Νέα Ζηλανδία αλλάζει τους κανόνες εισαγωγής κατεψυγμένων μούρων

Η Ασφάλεια Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε νέους κανόνες εισαγωγής για τα κατεψυγμένα μούρα, οι οποίοι αποσκοπούν στην ασφάλεια των πολιτών και στη βελτίωση των διαδικασιών στα σύνορα.

Λαμπάδες με… σούσι η νέα πασχαλινή τάση!

Λαμπάδες... τενεκεδάκι λαδιού και σούσι, ιδιαίτερα σοκολατένια αβγά και τσουρέκια για όλα τα γούστα στην πασχαλινή αγορά της Θεσσαλονίκης.

Πως η διατροφή ενός πατέρα επηρεάζει τους απογόνους του μέσω του σπέρματος

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως επηρεάζονται τα αγόρια και πως τα κορίτσια, από της διατροφή του μπαμπά τους.

Τριμμένο τυρί: Ποια η διαφορά φρεσκοτριμμένου από το συσκευασμένο

Τα συντηρητικά που περιέχει το έτοιμο συσκευασμένο τριμμένο τυρί.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

Τι είναι ο “Προπονητής Διατροφής” και ποιες οι διαφορές με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο

Diet coaching: Μόδα της εποχής ή χρήσιμο εργαλείο εκπαίδευσης;

Ανακαλούνται δημοφιλείς καφετιέρες λόγω κινδύνου τραυματισμού – Πώς να τις αναγνωρίσετε

Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για κίνδυνο εγκαύματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

Ποια τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία στο δέρμα

Γιατί ο ήλιος και τα λάιμ δεν πάνε μαζί; - Πότε υπάρχει ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος από φωτοευαισθησία;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης