Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζωντανές κατσαρίδες, περιττώματα τρωκτικών και ληγμένα τρόφιμα σε κουζίνα εκπαιδευτηρίων – Αναστολή άδειας λειτουργίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΖωντανές κατσαρίδες, περιττώματα τρωκτικών και ληγμένα τρόφιμα σε κουζίνα εκπαιδευτηρίων - Αναστολή άδειας λειτουργίας
spot_img

Απίστευτες παραβάσεις υγιεινής και ασφάλεις σε χώρο που ετοιμαζόταν φαγητό για παιδιά

Όλοι έχουμε ακούσει και αρκετοί έχουμε αντιληφθεί από πρώτο χέρι, ότι η Ινδία, η χώρα με τη φανταστική ιστορία και τον πολιτισμό, δεν το έχει και πολύ με την… ασφάλεια τροφίμων. Αν και γίνονται κάποιες προσπάθειες διόρθωσης, η χώρα απέχει ακόμη πολύ από το να θεωρείται ασφαλής, όσον αφορά την εστίαση για τους επισκέπτες αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους της!

- Advertisement -

Το τμήμα Ασφάλειας Τροφίμων της Telangana ανέστειλε την άδεια λειτουργίας της κεντρικής κουζίνας των Εκπαιδευτικών Ινστιτούτων Sri Chaitanya, που βρίσκονται στο Khanamet, Madhapur, μετά τις σοβαρές παραβιάσεις υγιεινής που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των ελεγκτών, στις 24 Ιανουαρίου.

Οι ομάδες της ειδικής ομάδας που διεξήγαγαν την επιθεώρηση εντόπισαν πολλαπλά λάθη στις πρακτικές καθαριότητας και ασφάλειας της κουζίνας. Οι σπασμένες αποχετεύσεις δαπέδου, τα ελλείποντα δικτυωτά καλύμματα και οι πόρτες που δεν τοποθετήθηκαν σωστά εντοπίστηκαν ως σημαντικά ζητήματα που επέτρεψαν την είσοδο παρασίτων. Οι τοίχοι της κουζίνας είχαν ρωγμές και σπασμένα πλακάκια και οι λιπαρές επιφάνειες υποδηλώνουν έλλειψη τακτικής συντήρησης.

Επιπλέον, τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των τροφίμων παραμελήθηκαν κατάφωρα. Τα περισσότερα τρόφιμα αποθηκεύονταν απευθείας στο έδαφος αντί να χρησιμοποιούνται παλέτες και τα τρόφιμα αποθηκεύονταν ακατάλληλα μαζί με μη εδώδιμα είδη. Η ομάδα απέρριψε 125 κιλά κάσιους που είχαν λήξει μια εβδομάδα νωρίτερα. Ακόμη χειρότερα, ζωντανές κατσαρίδες και περιττώματα τρωκτικών βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες εντός των αποθηκευτικών χώρων, χωρίς να υπάρχουν μέτρα για τον μετριασμό της προσβολής.

Ο έλεγχος αποκάλυψε επίσης κανονιστικές παραβάσεις. Αν και η κουζίνα διαθέτει 12 οχήματα μεταφοράς για διανομή τροφίμων, η άδεια της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων και Προτύπων της Ινδίας (FSSAI) της εγκατάστασης δεν καλύπτει την κατηγορία μεταφορών. Επιπλέον, τα οχήματα δεν είχαν ξεχωριστή άδεια FSSAI, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων κατά τη μεταφορά, ενημέρωσε αξιωματούχος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο