Οι μεγάλοι σεφ υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται σουρωτήρι ζυμαρικών στην κουζίνα τους.
Οι λάτρεις των ζυμαρικών που χρησιμοποιούν τρυπητό για να τα σουρώσουν μετά το βράσιμο, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτούν αυτή τους τη συνήθεια!
Η Food Republic υποστηρίζει ότι μπορεί να νομίζουμε ότι βοηθάμε τα μακαρόνια μας να γίνουν λιγότερο κολλώδη ξεπλένοντάς τα στο σουρωτήρι μετά το βράσιμο, στην πραγματικότητα όμως, τους αφαιρούμε το πολύτιμο άμυλο τους.
Επιπρόσθετα, απολαμβάνουμε ένα λιγότερο γευστικό πιάτο και ο λόγος είναι ο εξής: Αν έχουμε πρώτα ξεπλύνει τα ζυμαρικά μας όταν θα προσθέσουμε σε αυτά πέστο, κόκκινη σάλτσα, κρέμα γάλακτος ή ακόμα και μόνο βούτυρο, δυσκολεύουμε την ένωση της σάλτσας με τα μακαρόνια μας.
Ο σεφ Matthew Adler του Caruso’s Grocery δίνει ένα επιπλέον τιπ για να γίνει το πιάτο μας ακόμη πιο γευστικό. «Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό χωρίς να ξεπλύνουμε στο σουρωτήρι και τα βάζουμε απευθείας στη σάλτσα για να τα μαγειρέψουμε για άλλα δύο λεπτά!».
- Δείτε επίσης: Φονικές σοκολάτες: Εντοπίστηκαν τα συστατικά που περιέχουν – Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων
Ο Adler εξήγησε τη σημασία της διατήρησης των φυσικών αμύλων στα ζυμαρικά: “Μην ξεπλένετε τα φυσικά άμυλα που βγαίνουν από τα ζυμαρικά από το μαγείρεμα, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος του δεσίματος της σάλτσας. Αν τα ξεπλύνετε, δεν θα έχετε ποτέ ένα όμορφο, πεντανόστιμο, συνεκτικό πιάτο ζυμαρικών».
Άλλο σουρώνουμε κι άλλο ξεπλένουμε τα μακαρόνια.
Δεν ξέρω αν είναι Ιταλός ο Chef που παρουσιάζετε, αλλά το σούρωμα ή όχι έχει σχέση με το πώς ολοκληρώνεται το πιάτο που ετοιμάζεται.
Αν π.χ. ετοιμάζουμε μακαρόνια με κιμά, τότε πρέπει να τα σουρώνουμε για να μην νερουλιάζει το πιάτο όταν προστεθεί ο κιμάς. Όταν όμως ετοιμάζουμε ένα πιάτο που πρέπει να ολοκληρωθεί στο τηγάνι μεταφέροντας τα μακαρόνια στη σάλτσα, τότε όχι μόνο σούρωμα δεν χρειάζεται αλλά και είναι απαραίτητο να προσθέσουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια για να ολοκληρωθεί ο βρασμός και να δέσει η σάλτσα…
πολυ σωστα:. αλλο το σουρωμα, αλλο το ξεπλυμα.
Μάλλον αυτός Chef είναι άσχετος όπως Κ να κάνουμε τα μακαρόνια εάν δεν τα στραγγίσεις θα τα τρως νερουλά δηλαδή σάλτσα Κ νερό.Εαν αυτό είναι gourmet να το μάθουμε. Να μάθει να τρώει Κ όχι να διαβάζει βιβλία.