Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να σουρώνουμε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο;

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΓιατί δεν πρέπει να σουρώνουμε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο;
spot_img

Οι μεγάλοι σεφ υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται σουρωτήρι ζυμαρικών στην κουζίνα τους.

Οι λάτρεις των ζυμαρικών που χρησιμοποιούν τρυπητό για να τα σουρώσουν μετά το βράσιμο, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτούν αυτή τους τη συνήθεια!

Η Food Republic υποστηρίζει ότι μπορεί να νομίζουμε ότι βοηθάμε τα μακαρόνια μας να γίνουν λιγότερο κολλώδη ξεπλένοντάς τα στο σουρωτήρι μετά το βράσιμο, στην πραγματικότητα όμως, τους αφαιρούμε το πολύτιμο άμυλο τους.

Δείτε επίσης: Πως ένα πιάτο μακαρόνια προκάλεσε μία οικογενειακή τραγωδία – Ο θάνατος 7χρονης αποδεικνύει ότι η συντήρηση τροφίμων είναι δύσκολο στοίχημα

Επιπρόσθετα, απολαμβάνουμε ένα λιγότερο γευστικό πιάτο και ο λόγος είναι ο εξής: Αν έχουμε πρώτα ξεπλύνει τα ζυμαρικά μας όταν θα προσθέσουμε σε αυτά πέστο, κόκκινη σάλτσα, κρέμα γάλακτος ή ακόμα και μόνο βούτυρο, δυσκολεύουμε την ένωση της σάλτσας με τα μακαρόνια μας.

Ο σεφ Matthew Adler του Caruso’s Grocery δίνει ένα επιπλέον τιπ για να γίνει το πιάτο μας ακόμη πιο γευστικό. «Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό χωρίς να ξεπλύνουμε στο σουρωτήρι και τα βάζουμε απευθείας στη σάλτσα για να τα μαγειρέψουμε για άλλα δύο λεπτά!».

Ο Adler εξήγησε τη σημασία της διατήρησης των φυσικών αμύλων στα ζυμαρικά: “Μην ξεπλένετε τα φυσικά άμυλα που βγαίνουν από τα ζυμαρικά από το μαγείρεμα, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος του δεσίματος της σάλτσας. Αν τα ξεπλύνετε, δεν θα έχετε ποτέ ένα όμορφο, πεντανόστιμο, συνεκτικό πιάτο ζυμαρικών».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλο σουρώνουμε κι άλλο ξεπλένουμε τα μακαρόνια.
    Δεν ξέρω αν είναι Ιταλός ο Chef που παρουσιάζετε, αλλά το σούρωμα ή όχι έχει σχέση με το πώς ολοκληρώνεται το πιάτο που ετοιμάζεται.
    Αν π.χ. ετοιμάζουμε μακαρόνια με κιμά, τότε πρέπει να τα σουρώνουμε για να μην νερουλιάζει το πιάτο όταν προστεθεί ο κιμάς. Όταν όμως ετοιμάζουμε ένα πιάτο που πρέπει να ολοκληρωθεί στο τηγάνι μεταφέροντας τα μακαρόνια στη σάλτσα, τότε όχι μόνο σούρωμα δεν χρειάζεται αλλά και είναι απαραίτητο να προσθέσουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια για να ολοκληρωθεί ο βρασμός και να δέσει η σάλτσα…

  2. Μάλλον αυτός Chef είναι άσχετος όπως Κ να κάνουμε τα μακαρόνια εάν δεν τα στραγγίσεις θα τα τρως νερουλά δηλαδή σάλτσα Κ νερό.Εαν αυτό είναι gourmet να το μάθουμε. Να μάθει να τρώει Κ όχι να διαβάζει βιβλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο