Η σεφ Poppy O’Toole, γνωστή και ως The Potato Queen, μοιράστηκε την απόλυτη συνταγή της για ψητή πατάτα
Η σεφ Poppy O’Toole, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως The Potato Queen, αποκάλυψε το μυστικό της για να φτιάχνει τις «απόλυτες» ψητές πατάτες στο κανάλι της TikTok που θα αποτελέσουν το τέλειο συνοδευτικό στο Πασχαλινό τραπέζι.
«Αφού ξεφλουδίσετε και κόψετε τις πατάτες σας βάλτε τις να βράσουν σε νερό με άφθονο αλάτι, για περίπου 10 με 15 λεπτά», συμβουλεύει η σεφ.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πόσες μέρες μετά το Πασχαλινό φαγοπότι μπορούμε να κάνουμε αξιόπιστες εξετάσεις αίματος;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Έβγαλαν από την κύστη του σκουλήκι 30 εκατοστών! Είχε μολυνθεί από κατανάλωση ωμού ψαριού (φωτό)
Το επόμενο βήμα είναι να στραγγίξετε τις πατάτες από το νερό, να τις μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια να καλύψετε το τρυπητό με μια «καθαρή πετσέτα πάνω από το σουρωτήρι». Ο παγιδευμένος ατμός “θα συνεχίσει να στεγνώνει τις πατάτες σας” και “όσο στεγνώνει η πατάτα, τόσο πιο τραγανή θα είναι”, εξηγεί. Η Poppy συνιστά να αφήσετε τις πατάτες καλυμμένες με πετσέτα για περίπου 5 με 10 λεπτά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε Κέντρο Εκπαίδευσης – Δεκάδες εκπαιδευόμενοι στο νοσοκομείο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το φυτοφάρμακο που προκαλεί Πάρκινσον – Χιλιάδες αγωγές κατά της παρασκευάστριας εταιρείας που προσπάθησε να κρύψει τα στοιχεία
“Βάλτε σε ένα ταψί με φυτικό λάδι, και βάλτε το στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια βγάλτε το καυτό λάδι από τον φούρνο, και αφαίρεσε την πετσέτα από τις πατάτες, οι οποίες πρέπει να είναι «αμυλώδεις». Ρίξτε τις πατάτες «κατευθείαν» στο λάδι. Ανακατέψτε ώστε να επικαλυφθούν πλήρως. Βάλτε το ταψί με τις πατάτες στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά”.
Οι τραγανές πατάτες φούρνος θα είναι έτοιμες πιο γρήγορα από ποτέ!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Οι θερμίδες του πασχαλινού τραπεζιού – Τι να προσέξετε