Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορείτε να μαντέψετε με τι είναι βαμμένα αυτά τα αυγά; Μάλλον όχι

ΑρχικήΝέαΜπορείτε να μαντέψετε με τι είναι βαμμένα αυτά τα αυγά; Μάλλον όχι
spot_img

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να βάψετε πασχαλινά αυγά!

Τα κόκκινα αυγά του Πάσχα είναι μέσα στην ελληνική παράδοση ως σύμβολο της αναγέννησης, για να υποδεχθούν τη μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας. Διαφορά χρώματα και σχέδια έρχονται να δώσουν μια πιο ιδιαίτερη και πολύχρωμη νότα στο πασχαλινό τραπέζι, με ορισμένες μάλιστα εναλλακτικές, εξ ίσου επιτυχημένες.

   To αυγό ως σύμβολο της Αναστάσης, δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, αφού αρχικά συνδέθηκε με παγανιστικές παραδόσεις που γιορτάζονταν την άνοιξη, στην αρχαία Περσία κατα τον 6ο αιώνα π.Χ., ωστόσο έχει καταλήξει σήμερα ως σύμβολο της αναγέννησης που το έλαβαν οι πιστοί του ζωροαστρισμού προκειμένου να γιορτάσουν το νέο έτος.

Όσον αφορά το βάψιμο, αρκετοί είναι αυτοί που πειραματίζονται με τεχνικές και πιο φυσικά συστατικά όπως το παντζάρι, αφού είναι μια πιο οικολογική λύση που παράλληλα πρόσθετη την αξία της δημιουργίας. Άλλωστε διαφορετική αξία έχει κάτι όταν το δημιουργούμε μόνοι μας.

Αποφάσισα λοιπόν να πραγματοποιήσω μια πιο ανορθόδοξη τακτική για να βάψω φέτος πασχαλινά αυγά. Πήρα το χρώμα από φρέσκα μύρτιλλα ή αλλιώς blueberries! Κι όμως, τα σπιτικά μύρτιλλα απελευθερώνουν τόσο πολύ χρώμα, που όπου ακουμπήσει έστω μια σταγόνα, βάφει την επιφάνεια σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να δείτε τα χέρια μου μετά από αυτό! Έτσι λοιπόν προέκυψε και η ιδέα: “Γιατί να μην βάψω αυγά με αυτό το χρώμα;”. Έτσι κι έγινε. Ωστόσο δεν ακολούθησα κανένα από τα βήματα που προτείνονται για το βάψιμο αυγών, αντ’ αυτού έπραξα κατα το δοκούν και όπως φαίνεται άξιζε τον κόπο.

Αρχικά έβαλα τα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Μόλις πέρασαν 10 λεπτά, αφαίρεσα την κατσαρόλα από τη φωτιά και έριξα μέσα τα τα μύρτιλλα κατευθείαν από την κατάψυξη. Στη συνέχεια τα πολτοποίησα με τα χέρια για περισσότερο ζουμί και χρώμα, και τα άφησα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Μπορεί το χρώμα να μην είναι το αναμενόμενο κόκκινο αλλά πιο πολύ σε μωβ ματζέντα να παραπέμπει, ωστόσο όπως φαίνεται η συνταγή πέτυχε, στην πραγματικότητα χωρίς καθόλου συνταγή. Επόμενο στάδιο είναι το γυάλισμα που θα δώσει λίγη λάμψη. Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν του σημερινού εγχειρήματος; Πειραματιστείτε με καινούρια υλικά και ποτέ δεν ξέρετε πιο θα είναι το αποτέλεσμα!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο