Είναι πιθανώς δύο από τα πιο πολυχρησιμοποιούμενα αντικείμενα στην κουζίνα σας.
Σίγουρα η επιχείρηση «καθαρή κουζίνα» είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές στο σπίτι! Η μάχη με τις κατσαρόλες, τα τηγάνια, τα πιάτα και τους πάγκους δεν έχει τελειωμό αλλά υπάρχουν και κάποια αντικείμενα στην κουζίνα που συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε αν είναι εξίσου βρώμικα και ενέχουν το κίνδυνο μεταφοράς μικροβιών. Το σετ αλατοπιπεριέρας για παράδειγμα!
Γιατί είναι τόσο βρώμικες οι αλατοπιπεριέρες;
Είναι πιθανώς δύο από τα πιο πολυχρησιμοποιούμενα αντικείμενα στην κουζίνα σας. Σκεφτείτε την τελευταία φορά που φτιάξατε μια συνταγή που δεν περιελάμβανε κάπου αλάτι— δύσκολο! Τις αγγίζετε συνεχώς, όχι μόνο εσείς, αλλά και η οικογένειά σας, οι φίλοι σας και οποιοσδήποτε άλλος τρώει μαζί σας. Τα χρησιμοποιείτε πριν και μετά το χειρισμό κρέατος, λαχανικών και άλλων καρυκευμάτων. Εάν βρίσκονται δίπλα στην εστία, είναι επίσης πιθανό να έχουν λεκέδες λαδιού, με κολλημένη σκόνη, μικρόβια και άλλες βρωμιές. Οι αλατοπιπεριέρες υπολογίζεται ότι φιλοξενούν συγκεκριμένα πάνω από 11.600 βακτήρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια μελέτη του ABC News .
- Δείτε επίσης: Ερευνητές ανακάλυψαν άγνωστη μέχρι τώρα ουσία στο πόσιμο νερό – Ελέγχεται αν ευθύνεται για καρκίνους
Πώς καθαρίζω τις αλατοπιπεριέρες;
Σκουπίστε τις εξωτερικές όψεις των αλατοπιπεριέρων σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ένα υγρό πανί, ή και πιο συχνά αν τις έχετε τοποθετημένες κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα και τον φούρνο. Όταν αδειάσουν βάλτε τις για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων (εάν επιτρέπει το υλικό κατασκευής τους) ή πλύντε τις στο χέρι με σαπουνόνερο, πριν τις ξαναγεμίσετε με μπαχαρικά.