Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα πρόσθετα στα τρόφιμα

ΑρχικήΟικιακάΤι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα πρόσθετα στα τρόφιμα
spot_img

cibum team

Μια νέα έρευνα στη Γερμανία δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία από τα πρόσθετα στα τρόφιμα.

Παράλληλα, οι περισσότεροι εκφράζουν άγνοια για το τι αντιπροσωπεύει το καθένα.

Τα πρόσθετα τροφίμων είναι πολύ συνήθη στα επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά. Αυτό αφορά από χρώματα, που επηρεάζουν τη εμφάνισή τους, από συντηρητικά, που επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους στα ράφια, αλλά και ενισχυτικά γεύσης, για να γίνει το προϊόν πιο ελκυστικό από γευστικής άποψης.

Στην Ευρώπη τα πρόσθετα αξιολογούνται και όταν κρίνονται ασφαλή, παίρνουν έναν αριθμό «Ε». Ωστόσο, οι αριθμοί «Ε» μπαίνουν και στα φυσικά πρόσθετα, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι καταναλωτές, οι οποίοι σε γενικές γραμμές πιστεύουν ότι καλό είναι να αποφεύγονται τα τρόφιμα με πρόσθετα «Ε».

Από τους 1.015 συμμετέχοντες στην έρευνες, πάνω από μισοί (55%) είπαν ότι προσπαθούν να αποφεύγουν συγκεκριμένα πρόσθετα, όταν αγοράζουν τρόφιμα. Αντίθετα, ένα ποσοστό 40% δήλωσε ότι δεν το επηρεάζει ιδιαίτερα στις αποφάσεις του η παρουσία πρόσθετων στα τρόφιμα.

Αυτοί που προσπαθούν να τα αποφύγουν στα τρόφιμα, που αγοράζουν, είπαν πως κυρίως αποφεύγουν τα ενισχυτικά γεύσης, τα γλυκαντικά και τα χρώματα. Ακολουθούν στη λίστα τα συντηρητικά και οι γαλακτωματοποιητές.

Παράλληλα, αρκετοί καταναλωτές απάντησαν ότι αναζητούν στα τρόφιμα συγκεκριμένα πρόσθετα, με πρώτες τις βιταμίνες, δεύτερα τα μεταλλικά στοιχεία και τρίτες στη σειρά τις πρωτεΐνες.

Σχετικά με το ποια πρόσθετα τροφίμων τους προκαλούν ανησυχία, η πλειοψηφία απάντησε τo όξινο γλουταμικό νάτριο ή γλουταμικό μονονάτριο (E621). Ακολουθούν η ασπαρτάμη (Ε951) και η λεκιθίνη (Ε 322).

 
Πηγή: beveragedaily.com/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο