cibum team
Είναι κατανοητό ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το πώς να παραμείνουν ασφαλείς οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τον κορωνοϊό και θέλουν να είναι καλά ενημερωμένοι για τον τρόπο μετάδοσης του ιού.
Ωστόσο, η παραπληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το COVID-19 διαδίδεται στα μέσα διατροφής έχει οδηγήσει σε σύγχυση και ανησυχία μεταξύ των καταναλωτών διεθνώς.
Αυτό ανάγκασε ακόμη και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να εκδώσουν συμβουλές στους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων την εποχή της πανδημίας.
- Μπορεί ο COVID-19 να μεταδοθεί μέσω της τροφής;
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ και τον FAO, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω τροφής. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως από άτομα που έχουν μολυνθεί με σταγόνες βήχα και φτέρνισμα που στη συνέχεια συλλέγονται από άλλο άτομο. Αν και τα σταγονίδια μπορούν να προσγειωθούν σε αντικείμενα και επιφάνειες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, δεν είναι γνωστό εάν αυτή η ποσότητα μόλυνσης είναι αρκετή για να νοσήσει κάποιος μέσω της τροφής.
- Μπορεί ο κορωνοϊός να αναπτυχθεί στα τρόφιμα;
Ενώ τα βακτήρια υπό τις σωστές συνθήκες μπορούν να αναπτυχθούν στα τρόφιμα, ένας ιός όπως αυτός που προκαλεί τον COVID-19 απαιτεί έναν ζωντανό ξενιστή για να επιβιώσει και να πολλαπλασιαστεί.
- Είναι ασφαλής η παράδοση τροφίμων;
Ναι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εάν ο πάροχος ακολουθεί καλές πρακτικές προσωπικής και υγιεινής τροφίμων, η επιλογή παράδοσης είναι μια πολύ πιο ασφαλής επιλογή από το να επισκέπτεστε οι ίδιοι τα καταστήματα. Μετά την παραλαβή των τροφίμων, τα χέρια πρέπει να πλένονται με σαπούνι και νερό.
- Μπορεί το COVID-19 να μεταδοθεί μέσω φρούτων και λαχανικών;
Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη μετάδοση του COVID-19 που σχετίζεται με τα τρόφιμα. Αρκεί να πλένετε φρούτα και λαχανικά με πόσιμο νερό. Μην πλένετε τα προϊόντα σας με σαπούνι, απορρυπαντικό, χλωρίνη, απολυμαντικό ή άλλες χημικές ουσίες – αυτό μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβές για την υγεία σας.
- Το μαγείρεμα των τροφίμων στη σωστή θερμοκρασία βοηθά στην πρόληψη της αρρώστιας;
Η θέρμανση του φαγητού σας στις θερμοκρασίες που απαιτούνται για την εξόντωση παθογόνων (70 ° C για 2 λεπτά ή ισοδύναμο) θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης τροφικής ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από ιούς. Αν και δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με την επίδραση του μαγειρέματος σε αυτόν τον συγκεκριμένο ιό, άλλοι κορονοϊοί καταστρέφονται σε αυτές τις θερμοκρασίες.
Δείτε σήμερα:
Μουχλιασμένο ψωμί: Μπορούμε να το φάμε, αφαιρώντας το χαλασμένο μέρος;
Μικροπλαστικά σε τρόφιμα και νερό: Είναι επιβλαβή για την υγεία;
Απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων: Τι απαντά ο Α. Γεωργιάδης
Πρωτοπορία: Η Unilever εισάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα τρόφιμα!
Burger King: Αντί για το μενού, έγραψαν «συγνώμη για την ταλαιπωρία» και παραιτήθηκαν!
Κρούσματα σαλμονέλας από ταχίνι σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες
Απίστευτο: Παγωτό με γεύση μακαρόνια με τυρί από την KRAFT
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω των social media
Είμαι ψυχολογικά έτοιμος να ξεκινήσω δίαιτα; Κάντε το τεστ να δείτε!