cibum team
Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο, πρόκειται να εισαγάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα της για πρώτη φορά έως το τέλος του έτους – σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή στη μετάβαση στα προϊόντα σήματος για το κόστος τους στον πλανήτη.
Η Unilever , η οποία διαθέτει 75.000 προϊόντα, όπως παγωτό Magnum, Pot Noodle, Marmite και μαγιονέζα Hellmanns, knorr, Lipton, CARTE D’ OR και πολλά άλλα, δήλωσε ότι το αποτύπωμα άνθρακα σε 30.000 προϊόντα θα μετρηθεί εντός έξι μηνών, με ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα σε επιλεγμένη σειρά μέχρι το τέλος του 2021 .
Οι ετικέτες θα δοκιμαστούν σε έως και δώδεκα προϊόντα στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική και θα μπορούσαν να κοσμούν τις συσκευασίες στα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου έως το τέλος του 2022. Η Unilever δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει το σήμα σε ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της τα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια και επίσης επέβαλε ιδέα των σούπερ μάρκετ να δημιουργούν διάδρομους «ουδέτερου άνθρακα ή φιλικού προς τον άνθρακα», όπως ακριβώς έχουν «vegan διάδρομους», για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν πιο οικολογικές επιλογές.
Είναι η πρώτη κίνηση ενός παγκόσμιου παράγοντα που εισήγαγε την επισήμανση του αποτυπώματος άνθρακα και θα μπορούσε να κινητοποιήει τις αλυσίδες εφοδιασμού στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, κάνοντας άλλες εταιρείες να ευθυγραμμιστούν ή να επιταχύνουν τα σχέδιά τους. Η απόφαση ήρθε μετά την πρόταση του «τσάρου» των τροφίμων του Μπόρις Τζόνσον, Χένρι Ντέμπλμπι, πρότεινε μια σταθερή επισήμανση που δείχνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων. Η Εθνική Στρατηγική Τροφίμων, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, δήλωσε ότι η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων θα πρέπει να συνεργαστεί με κυβερνητικούς και βιομηχανικούς φορείς για να «αναπτύξει ένα εναρμονισμένο και συνεπές σύστημα επισήμανσης τροφίμων».
Όπως είπε: «Η δημιουργία μιας απλής και συνεπούς μεθόδου επισήμανσης θα εξασφάλιζε ότι όλα τα καταστήματα και οι κατασκευαστές μας δίνουν το ίδιο είδος πληροφοριών για το φαγητό μας. Η καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές κατασκευάζουν τα προϊόντα τους”.
Πηγή: Independent
Δείτε σήμερα:
Burger King: Αντί για το μενού, έγραψαν «συγνώμη για την ταλαιπωρία» και παραιτήθηκαν!
Κρούσματα σαλμονέλας από ταχίνι σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες
Απίστευτο: Παγωτό με γεύση μακαρόνια με τυρί από την KRAFT
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω των social media
Vegan: Το εναλλακτικό κρέας μπορεί να αντικαταστήσει το πραγματικό κρέας;
Είμαι ψυχολογικά έτοιμος να ξεκινήσω δίαιτα; Κάντε το τεστ να δείτε!
Εσείς ξέρετε σε τι θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύουμε το κρέας;