Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρωτοπορία: Η Unilever εισάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα τρόφιμα!

ΑρχικήΝέαΠρωτοπορία: Η Unilever εισάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα τρόφιμα!
spot_img

cibum team

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο, πρόκειται να εισαγάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα της για πρώτη φορά έως το τέλος του έτους – σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή στη μετάβαση στα προϊόντα σήματος για το κόστος τους στον πλανήτη.

Η Unilever , η οποία διαθέτει 75.000 προϊόντα, όπως παγωτό Magnum, Pot Noodle, Marmite και μαγιονέζα Hellmanns, knorr, Lipton, CARTE D’ OR και πολλά άλλα, δήλωσε ότι το αποτύπωμα άνθρακα σε 30.000 προϊόντα θα μετρηθεί εντός έξι μηνών, με ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα σε επιλεγμένη σειρά μέχρι το τέλος του 2021 .

Οι ετικέτες θα δοκιμαστούν σε έως και δώδεκα προϊόντα στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική και θα μπορούσαν να κοσμούν τις συσκευασίες στα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου έως το τέλος του 2022. Η Unilever δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει το σήμα σε ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της τα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια και επίσης επέβαλε ιδέα των σούπερ μάρκετ να δημιουργούν διάδρομους «ουδέτερου άνθρακα ή φιλικού προς τον άνθρακα», όπως ακριβώς έχουν «vegan διάδρομους», για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν πιο οικολογικές επιλογές.

Είναι η πρώτη κίνηση ενός παγκόσμιου παράγοντα που εισήγαγε την επισήμανση του αποτυπώματος άνθρακα και θα μπορούσε να κινητοποιήει τις αλυσίδες εφοδιασμού στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, κάνοντας άλλες εταιρείες να ευθυγραμμιστούν ή να επιταχύνουν τα σχέδιά τους. Η απόφαση ήρθε μετά την πρόταση του «τσάρου» των τροφίμων του Μπόρις Τζόνσον,  Χένρι Ντέμπλμπι, πρότεινε μια σταθερή επισήμανση που δείχνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων. Η Εθνική Στρατηγική Τροφίμων, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, δήλωσε ότι η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων θα πρέπει να συνεργαστεί με κυβερνητικούς και βιομηχανικούς φορείς για να «αναπτύξει ένα εναρμονισμένο και συνεπές σύστημα επισήμανσης τροφίμων».

Όπως είπε: «Η δημιουργία μιας απλής και συνεπούς μεθόδου επισήμανσης θα εξασφάλιζε ότι όλα τα καταστήματα και οι κατασκευαστές μας δίνουν το ίδιο είδος πληροφοριών για το φαγητό μας. Η καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές κατασκευάζουν τα προϊόντα τους”.

Πηγή: Independent

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο