Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
8.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το 53% των Βρετανών καταναλωτών θα δοκίμαζαν μια vegan δίαιτα αν αυτό ελάφρυνε κάπως την τσέπη τους

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΤο 53% των Βρετανών καταναλωτών θα δοκίμαζαν μια vegan δίαιτα αν αυτό ελάφρυνε κάπως την τσέπη τους
spot_img

Ένας στους τρεις (35%) καταναλωτές στα σουπερμάρκετ μειώνει τα προϊόντα κρέατος στις αγορές του ή τα κόβει εντελώς για να μπορέσει να αντέξει την ακρίβεια, αναδεικνύει έρευνα της Vegan Society. Αλλά, όσον αφορά στις vegan δίαιτες, λίγοι έχουν επίγνωση του αν θα ήταν πιο οικονομικές ή όχι από τις δίαιτες με κρέας.

O πληθωρισμός είναι αδίστακτος και δεν κάνει διακρίσεις. Πλέον, με 12% πληθωρισμό στην Ελλάδα για τον Ιούνιο, το να επιλέγει κανείς ανάμεσα στα είδη διατροφής του έχει γίνει μια λυπητερή πραγματικότητα. Πάνω στις επιλογές αυτές, η ιστοσελίδα Vegan Society διεξήγαγε μια έρευνα για τις καταναλωτικές συνήθειες 1500 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Advertisement -

Ένας στους 3 καταναλωτές μειώνει ή κόβει το κρέας λόγω ακρίβειας

Είναι αρκετά σοκαριστικό το ότι το 35% των καταναλωτών (οι οποίοι τρώνε κρέας) μειώνει τα προϊόντα κρέατος στις αγορές του ή τα κόβει εντελώς ! Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (53%) δήλωσαν ότι θα τους ενδιέφερε να δοκιμάσουν μια vegan δίαιτα, εάν αποδεικνυόταν ότι είναι πιο οικονομική από μια συνηθισμένη δίαιτα. Όσον αφορά στο τελευταίο, συγκριτικά με μια προηγούμενη έρευνα της Vegan Society, παρουσιάζεται αύξηση 8% στο ποσοστό των ανθρώπων που θα άλλαζαν σε μια vegan δίαιτα αν χρειαζόταν.  

Είναι πιο προσιτός ο τόνος σε κονσέρβα ή το τόφου;

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διατροφή με βάση τα φυτά για τους ερωτηθέντες ήταν η οικονομική προσιτότητα. Ωστόσο, όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να ταξινομήσουν ένα μείγμα πηγών πρωτεΐνης φυτικής και ζωικής προέλευσης σε σειρά κόστους, οι περισσότεροι τοποθέτησαν τα είδη, σύμφωνα με μια σύγκριση κόστους των προϊόντων στα κύρια σούπερ μάρκετ. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ψάρια και τα προϊόντα βοείου κρέατος βρίσκονται στο πιο ακριβό άκρο της κλίμακας, ενώ τα φυτικά τρόφιμα όπως οι φακές, τα ψημένα φασόλια και το φυστικοβούτυρο βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο. Παρόλο που, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες κατέταξαν λανθασμένα το τόφου ως πιο ακριβό από τον τόνο σε κονσέρβα, στην πραγματικότητα το τόφου αποδείχθηκε φθηνότερο. Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν το ότι ο μέσος άνθρωπος δεν έχει απόλυτη επίγνωση των επιλογών του σε μια δυνητική αλλαγή της δίαιτάς του, πλήρως απαλλαγμένη από ζωικά προϊόντα.

Η σύγκριση στόχευε να καταρρίψει τον μύθο ότι ο βιγκανισμός δεν είναι οικονομικά προσιτός και να καταδείξει ότι τα βασικά vegan και οι πηγές πρωτεΐνης είναι φθηνότερες επιλογές για τους καταναλωτές, με βάση τις μερίδες που προτείνει η Βρετανική Διαιτητική Ένωση.  Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Vegan Society όσο και η Vegan for Life, σε συνεργασία με την οποία έγινε η έρευνα, θεωρεί αρκετά θετικό βήμα το ότι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν άποψη για το βιγκανισμό. Ίσως ένα επόμενο στάδιο θα αποτελούσε μια καλύτερη ενημέρωση, όσον αφορά στις επιλογές που έχει ένας άνθρωπος μεταβαίνοντας από τη μία δίαιτα στην άλλη, ακόμα και με το να ακούσει τις μαρτυρίες άλλων ανθρώπων. Για να διαβάσετε περισσότερα για τις έρευνες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα