Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Ουκρανικό: Τέλος στα φθηνά τρόφιμα ή… τέλος στα τρόφιμα;

Οι βασικές αναγκαιότητες προκειμένου να μην καταλήξουμε σε μια μόνιμη κατάσταση φτώχειας και πείνας

ΠΕΤΕΤ: Πρωτοβουλία για τα Επαγγελματικά δικαιώματα Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων - ΠΕΤΕΤ, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της για ανανέωση, ενοποίηση και εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών της.

Food label: Οι καταναλωτές δεν ενημερώνονται για το εάν μία συσκευασία είναι βιώσιμη!

Η διαπίστωσή ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά συσκευασίας δεν κοινοποιούνται στους καταναλωτές υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για καλύτερες στρατηγικές επικοινωνίας

Διατροφική Ψυχιατρική: Η Μεσογειακή Διατροφή βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης στους νεαρούς άνδρες

Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο παραπομπής νεαρών ανδρών με κατάθλιψη σε διατροφολόγο ή διαιτολόγο για τη θεραπεία της κλινικής κατάθλιψης

Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για τη γλυφοσάτη στο Round-up της Bayer

Συνεχίζονται στα δικαστήρια οι αξιώσεις αποζημιώσεων από την Bayer AG για το επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο

Πόσο πιθανή είναι η τροφική δηλητηρίαση από σούσι;

Τα ωμά ψάρια και θαλασσινά μπορεί να περιέχουν βακτήρια, παρασιτικά σκουλήκια, τοξίνες και ιούς που προκαλούν ασθένειες, όπως σαλμονέλα, λιστερίωση και ανισακίαση.

Καλό νέο: Μείωση – έστω και μικρή – στον Δείκτη τιμών Τροφίμων του FAO, τον Απρίλιο

O Δείκτης τιμών για τα  φυτικά έλαια, μειώθηκε κατά 5,7% τον Απρίλιο, με μειώσεις σε φοινικέλαιο, ηλιέλαιο και σογιέλαιο, αλλά σημειώθηκε ρεκόρ αύξησης στο κρέας βοοειδών και πουλερικών

Πώς να μειώσετε τον λογαριασμό του σουπερμάρκετ

Εφικτές λύσεις που θα βοηθήσουν να μην... τραβάμε τα μαλλιά μας όταν φτάσουμε στο ταμείο

Οι μεγαλύτερες ληστείες τροφίμων στην ιστορία της βιομηχανίας

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων από Nutella μέχρι αβοκάντο και από μπέρμπον μέχρι... σούπες, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, έκαναν φτερά...

Είναι επικίνδυνα τα λευκά σπαράγγια;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ιδιαίτερα, σε χρώμα ελεφαντόδοντου σπαράγγια

Συστήματα HACCP και χημικοί κίνδυνοι

To νέο εργαλείο που υπολογίζει την έκθεση τον καταναλωτών σε χημικές ενώσεις

Διοικητικές αλλαγές στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) – Η Βασιλική Καζάζη δεύτερη Διευθύνουσα Σύμβουλος

Από το  2017 κατέχει τη θέση της Senior Vice President Food South East Europe, ως υπεύθυνη Ανάπτυξης και  Στρατηγικού Σχεδιασμού του Κλάδου Αγροτικής Παραγωγής και Τροφίμων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης για το  TÜV NORD

Reality shows και τηλεοπτικά προγράμματα γεμάτα με αλκοόλ και ανθυγιεινό φαγητό

Mια νέα μελέτη δείχνει ότι αλκοόλ και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά, εμφανίζονται συχνά σε reality shows

Food Attack: Γιατί αθωώθηκε ο άντρας που “εμβολίασε” με το αίμα του τρόφιμα σε 3 σουπερμάρκετ

Ο δικηγόρος μόλυνε με ένεση που περιείχε το αίμα του, τρόφιμα σε σουπερμάρκετ στην περιοχή Fulham Palace Road του Λονδίνου τον περασμένο Αύγουστο

Οι παχύσαρκες γυναίκες και οι λιποβαρείς άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από κατάγματα

Διαπιστώθηκε ότι για κάθε αύξηση κατά πέντε εκατοστά στην περιφέρεια της μέσης μιας γυναίκας λόγω έξτρα κιλών, ο κίνδυνος κατάγματος αύξανε κατά 3% έως 7%

Εθιστικές οι παραγγελίες Delivery!

Ποια είναι τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού για να τροφοδοτήσουν τον εθισμό μας στο ντελίβερι και τι επιπτώσεις έχουν στην σωματική και ψυχική υγεία.  

Η οικογένεια εργαζόμενου στην μεγαλύτερη εταιρεία κρέατος στον κόσμο που πέθανε από covid, μηνύει την JBS

Παρά τις κυβερνητικές εντολές, σε φωτογραφίες φαίνονται εργαζόμενοι στην JBS να μοιράζονται τραπέζια χωρίς κανένα εμπόδιο ή μάσκες

Είναι το ζελέ vegan;

Oι συνταγές με ζελέ είναι αγαπημένες εδώ και χρόνια και όλοι το έχουν αγαπήσει ή τουλάχιστον σίγουρα το έχουν δοκιμάσει κάποια στιγμή. Μπορεί όμως το επιδόρπιο ζελέ να ενταχθεί σε μία vegan διατροφή;

Πώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;

Ισπανική μελέτη για τις επιπτώσεις των lockdown στην διατροφή

Υψηλός ο κίνδυνος λιστερίωσης από καπνιστό σολομό!

Ανάγκη βελτίωσης των πρακτικών υγιεινής σε εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται άψητα προϊόντα σολομού, καθώς και καλύτερης ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον κίνδυνο πρόκλησης λιστερίωσης από καπνιστό σολομό

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο