Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Picks

Νεοφυής επιχειρηματικότητα: Τα βήματα για να γίνει η ιδέα πράξη

Τα πλεονεκτήματα του ελληνικού οικοσυστήματος

Κρόκος Κοζάνης: “Το Χρυσάφι της ελληνικής γης”

Συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.

Καινοτομία: Βρεφική τροφή από ελληνικό τραχανά

Οι εξαγωγές της οικογένειας Κλημάνη επεκτείνονται στις περισσότερες χώρες της νότας Ευρώπης

Food Fraud – EMA: Νέα ιστοσελίδα από τον FDA

Πληροφορίες σχετικά με απάτη τροφίμων και οικονομικά υποκινούμενη νοθεία

Νέα έρευνα: Ποιο φτηνό καρύκευμα μειώνει χοληστερόλη και γλυκόζη – Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού πριν τον ύπνο

Μια νέα επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι το καρύκευμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και γλυκόζης στο αίμα.

Διεθνή: Διαβεβαιώσεις βρετανών παραγωγών για επάρκεια γαλοπούλας ενόψει Χριστουγέννων

Διακίνηση ολόκληρων πουλερικών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις προσωπικού

Βιομηχανία τροφίμων και Food Sustainability: Πως ορίζεται και πως εξασφαλίζεται

Πώς ορίζεται ένα φαγητό ως βιώσιμο; Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια; Και αν ναι, πώς και ποιος εξασφαλίζει ότι αυτά εφαρμόζονται;

ΚΕΟΣΟΕ: Τρίτο υψηλότερο ιστορικό ρεκόρ σε αποθέματα οίνων εφέτος

Κύριος λόγος των υψηλών αποθεμάτων είναι η πανδημία του κορονοϊού

Εστίαση: Μείωση κύκλου εργασιών 37,2%. Το Α’ εξάμηνο του ΄20 η μείωση έφτασε το 60,1!

Σημαντική αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων εστίασης

Novel Food: Βρώσιμη ακρίδα, με τη σφραγίδα της ΕΕ

Μετά τα κίτρινα σκουλήκια και τον γρύλο, τώρα και αποδημητική ακρίδα (Locusta migratoria ) μπήκε στον κατάλογο των Ευρωπαϊκών εγκεκριμένων νέων τροφίμων.

Εστίαση: κλειστά αύριο τα εστιατόρια

Σε κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης αύριο 16 Νοεμβρίου καλούν τους επαγγελματίες οι φορείς του κλάδου.

Ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην FoodTech 2021: “Νέες τάσεις – Η επίπτωση της νομοθεσίας και των υλικών στη βιομηχανία τροφίμων”

Ανάλυση για τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης των προμηθευτών συσκευασιών και κατά πόσο αυτά καλύπτουν έναν παραγωγό τροφίμων

Η θέση της ΔΟΦ για την αφαίρεση της πιστοποίησης παραγωγής «Φέτα ΠΟΠ» από την Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία

"Η απόφαση είναι πρωτόγνωρη και δίνει το στίγμα για την εξυγίανση του κλάδου"

INFOSAN: Συνεχίζεται το παγκόσμιο ξέσπασμα σαλμονέλας από πεπόνια – Ανασκόπηση τροφικών δηλητηριάσεων

H τελευταία ανασκόπηση για περιστατικά δηλητηριάσεων και επικινδυνότητας τροφίμων αφορά στην τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου 2021

Alert – ΕΦΕΤ: Ανάκληση μείγματος μπαχαρικών από γνωστή εταιρεία

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν

Γρηγόρης: Κερδοφορία και Ανάπτυξη το 2020

33 νέα καταστήματα το 2020

Δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση προσωπικού για την ασφάλεια των τροφίμων στις Ιρλανδικές επιχειρήσεις τροφίμων

Στην Ιρλανδία υπάρχουν περίπου 50.000 επιχειρήσεις που παράγουν τρόφιμα και περίπου το 80% αυτών είναι μικροί παραγωγοί

Φασματοσκοπία NIR: Μέτρηση υγρασίας σε αποξηραμένα τρόφιμα – Ενίσχυση στην αποδοτικότητα της παραγωγής

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνολογία NIR ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα και την ακρίβεια των μετρήσεων

Η Παγκόσμια έρευνα για τις απειλές στις καλλιέργειες – Επιδότηση 39 εκατ. Δολαρίων

Τα παράσιτα, οι ασθένειες και τα ζιζάνια είναι χρόνια ζητήματα που επιβαρύνουν και εμποδίζουν τους μικροκαλλιεργητές να επιτύχουν οικονομική ευημερία

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παγκόσμια κινητοποίηση: Ειδοποίηση στην Ελλάδα για μολυσμένη αποξηραμένη καρύδα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας

Από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Νότια Αφρική μέχρι την Αργεντινή πωλείται καρύδα, που  μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μολυσμένη ρόκα στην Ευρώπη: Ένας νεκρός από σαλμονέλωση και 200 τροφικές δηλητηριάσεις

Ευρωπαϊκή μελέτη ανακοινώνει αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης από την Ιταλική ρόκα και έναν νεκρό ενώ εξακολουθούν να δηλώνονται τροφικές δηλητηριάσεις από τον σπάνιο τύπο σαλμονέλας.

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο