Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γ. Παπασταματάτος: ένας Κεφαλλονίτης ζαχαροπλάστης στο Nammos του Dubai

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΓ. Παπασταματάτος: ένας Κεφαλλονίτης ζαχαροπλάστης στο Nammos του Dubai
spot_img

Της Ελένης Τσαγκά

Ξενιτεύτηκε για να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά και να… κατακτήσει τον κόσμο.

Τολμηρός  ταξιδευτής,  ανήσυχος,  χαρούμενος, κυνηγός της περιπέτειας, γεμάτος κέφι, φιλόδοξος, … και με ένα μόνο στόχο: να πετύχει!
Ο λόγος για τον 25χρονο Γεράσιμο Παπασταματάτο, με καταγωγή από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, που πριν από δύο μήνες έφυγε για το Dubai για να δουλέψει στο Nammos. To καλύτερο εστιατόριο στο Dubai -σύμφωνα με την τελευταία ψηφοφορία-  με εκλεπτυσμένα πιάτα, τρελά Party στο beach bar, πανάκριβες ξαπλώστρες και πελάτες Σαουδάραβες κροίσους, διάσημους από όλο τον κόσμο,  εστεμμένους και τζετ σέτερς. Στο πιο προνομιακό σημείο του Ντουμπάι, στην παραλία Jumeirah, με υπέροχη θέα στην Αραβική Θάλασσα και τον εμβληματικό ορίζοντα του Dubai, που πριν λίγο καιρό προσέθεσε στο πολυεθνικό γαστρονομικό δυναμικό του έναν Έλληνα. Τον ζαχαροπλάστη -Patissier στη γλώσσα των επαγγελματιών-  ο οποίος, άρπαξε αμέσως την ευκαιρία που του δόθηκε και έφυγε μέσα σε μία νύχτα. Τα λόγια του είναι γεμάτα ενθουσιασμό για τη νέα αρχή στη ζωή του.

«Το σχέδιο μου είναι ήταν να φύγω μέχρι τα 25. Το κατάφερα.» λέει στο cibum ο κ. Παπασταματάτος. Ο λόγος της μετανάστευσης του είναι διττός: «θέλω να βοηθήσω την οικογένεια μου, η οποία χτυπήθηκε από την ανεργία λόγω της πανδημίας, αλλά και να μαζέψω χρήματα για να πάω στην σχολή ζαχαροπλαστικής Ferranti στο  Παρίσι. Είναι αυτό που λέμε, κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για τους υπόλοιπους. Βέβαια δεν το λες και «ξενιτειά». Παντού συναντάς Έλληνες. Εδώ ζουν 30.000 συμπατριώτες μας. Δεν παραπονιέμαι. Ο μισθός είναι τετραπλάσιος και μάλιστα με ωράρια “τίμια”  9-11 ώρες».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο