Πιστοποιημένα, με 60% λιγότερα σάκχαρα αλλά χωρίς έκπτωση στη γεύση! Έτοιμα σε 4 λεπτά!
Η ΜΑΚΒΕΛ ξεκίνησε την πορεία της, το 1939, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το όνομά της αποτελεί συντομογραφία του “Μακαρονοποιία Βορείου Ελλάδος”. Ιδρύθηκε από τους αδελφούς Παντελή και Νίκο Κωνσταντινίδη και από μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε σε κορυφαίο παραγωγό ζυμαρικών, με σημαντική παρουσία τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.
Η παραγωγή και εμπορία ζυμαρικών ξεκίνησε ουσιαστικά το 1945, σε μια μικρή βιοτεχνική μονάδα, στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Με την πάροδο των δεκαετιών, η προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα και την καινοτομία, την έχει οδηγήσει στην πρώτη γραμμή, της ελληνικής βιομηχανίας ζυμαρικών. Η εταιρεία αναγνωρίστηκε, όταν έλαβε το σημαντικό βραβείο “ΕΡΜΗΣ”, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, για τις εξαιρετικές, εξαγωγικές της επιδόσεις!
Σημαντική, στην ιστορία της ΜΑΚΒΕΛ υπήρξε η συνεργασία της με τον όμιλο EURICOM, που είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση της “EURIMAC” και την κατασκευή μιας υπερσύγχρονης, βιομηχανικής εγκατάστασης στο Κιλκίς. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να λειτουργήσει σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, καθετοποιημένο περιβάλλον παραγωγής, ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες και την ποιότητα των προϊόντων της.
Σε μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της επωνυμίας της, η εταιρεία ανανέωσε το λογότυπο και τη συσκευασία της, διατηρώντας παράλληλα το εμβληματικό, κόκκινο χρώμα της. Η προσθήκη από χρυσές πινελιές, στο σύμβολο του Λευκού Πύργου στο λογότυπο προσέδωσε μια πινελιά αυθεντικότητας και κύρους. Οι συσκευασίες γίνονται ματ και διαφοροποιούνται χρωματικά, ανάλογα με την κατηγορία του ζυμαρικού. Η διαφάνεια από όπου διακρίνεται το προϊόν μετατρέπεται σε “παράθυρο”.
Με τη συνεχή εξέλιξη και προσαρμογή στις σύγχρονες τάσεις και τις απαιτήσεις της υγιεινής διατροφής, η ΜΑΚΒΕΛ διασφαλίζει ότι τα ζυμαρικά της παραμένουν βασικό συστατικό, στο τραπέζι κάθε οικογένειας. Παρασκευάζονται, αποκλειστικά, από 100% ελληνικά, επιλεγμένα σιτάρια, χρησιμοποιώντας μόνο πράσινη ενέργεια, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμα άνθρακα και συμβάλλοντας σε ένα πιο υγιές περιβάλλον.
Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, η εταιρεία λάνσαρε το καινοτόμο προϊόν “ΣΠΑΓΓΕΤΙ Νο. 6 Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη”, που έγινε ο προπομπός σε μια νέα, κατηγορία ζυμαρικών, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις σύγχρονες, διατροφικές τάσεις υγείας. Το προϊόν αυτό, πιστοποιημένο από την OXFORD BROOKS U.K. – τον μοναδικό, διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης γλυκαιμικού δείκτη στην Ευρώπη – προσφέρει 60% λιγότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα, διατηρώντας παράλληλα την κλασική γεύση των ζυμαρικών.
Ο γλυκαιμικός δείκτης δηλώνει κατά πόσο το τρόφιμο αυξάνει το σάκχαρο του αίματος. Κλινικές μελέτες, που διεξήχθησαν από το Oxford Brookes Research Center, στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσαν το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη 37, για τα ΣΠΑΓΓΕΤΙ No. 6 της ΜΑΚΒΕΛ, σε σύγκριση με το τρόφιμο αναφοράς, το οποίο είχε γλυκαιμικό δείκτη 100, καθιστώντας τα εξαιρετική επιλογή, για όσους αναζητούν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο.
Οι επαγγελματίες υγείας και οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφίμων με χαμηλό, γλυκαιμικό δείκτη, ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Τα καινοτόμα ζυμαρικά της ΜΑΚΒΕΛ παρέχουν αργή απελευθέρωση σακχάρων, προσφέροντας διαρκή ενέργεια και αυξημένο κορεσμό, που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη τροφής, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στη νέα σειρά της ΜΑΚΒΕΛ Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη, εκτός από τα ΣΠΑΓΓΕΤΙ Νο 6, θα βρείτε: ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΛΑΖΑΝΑΚΙ και ΠΕΝΕΣ ΡΙΓΕ, σε υπέροχες συσκευασίες των 400g.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το site της ΜΑΚΒΕΛ, όπου θα βρείτε όλα της τα προϊόντα, χρήσιμα tips και υπέροχες συνταγές!