Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψωμί με γεύση μπριζόλα: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συνταγή ψωμιού με πρωτεΐνη κρέατος

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΨωμί με γεύση μπριζόλα: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συνταγή ψωμιού με πρωτεΐνη κρέατος
spot_img

Καινοτομία στον τομέα της αρτοποιίας – Το ψωμί με γεύση μπριζόλα είναι πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητη για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. 

Ερευνητές στα εργαστήρια της Σχολής Επιστημών και Μηχανικών Τροφίμων του πανεπιστημίου «Dănărea de Jos» στο Γαλάτι της Ρουμανίας, δημιούργησαν ψωμί με πρωτεΐνες κρέατος που σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ακόμα κι αν φαίνεται, μυρίζει και έχει τη συνηθισμένη γεύση, το διατροφικά ισορροπημένο προϊόν είναι πιο χορταστικό. Το καινοτόμο προϊόν καταχωρήθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο OSIM.

Πρόθεση των επιστημόνων ήταν να αναστρέψουν το έλλειμμα που έχει το συνηθισμένο ψωμί σε αμινοξέα, προσθέτοντας πρωτεΐνες από την καλύτερη πηγή τους: το κρέας. Το πρωτεϊνικό ψωμί  φτιάχνεται με την προσθήκη ενός ειδικού συμπυκνώματος μυοϊνιδικής πρωτεΐνης κρέατος, (από κοτόπουλο, χοιρινό, βοδινό ή ψάρι)και η  ζύμη αφήνεται να φουσκώσει και μετά μπαίνει στο φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 230 βαθμούς. Η τιμή παραγωγής του στο εργαστήριο είναι 1,4-1,6 ευρώ αλλά στο εμπόριο θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το κανονικό ψωμί. Ωστόσο είναι φθηνότερο από ένα κιλό κρέατος, δίνοντας στους καταναλωτές μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση για να γνωρίσουν τη γεύση και τη γεύση του κρέατος χωρίς να αγοράσουν. Το ψωμί μοιάζει με το συμβατικό με μια ελαφριά νότα μαρμελάδας. Το να είναι πιο χορταστικό το ψωμί μπορεί να βοηθήσει σε χαμηλότερη κατανάλωση που θα συμβαδίσει με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπαν οι επιστήμονες.

«Το ψωμί που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια επιλογή για τον φτωχό πληθυσμό, ο οποίος καταναλώνει πολύ ψωμί. Οι πολιτικές επίτευξης και διανομής, με την προστασία των φτωχών, πρέπει να προέρχονται από κάποια κυβερνητικά ή τοπικά προγράμματα. Το διατροφικά ισορροπημένο ψωμί θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους καταναλωτές, αλλά οι καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος πρέπει να επωφεληθούν από μια επιδοτούμενη τιμή. Το διατροφικά ισορροπημένο ψωμί σε πρωτεΐνες είναι σαν να τρως ψωμί με μπριζόλα, αλλά η μπριζόλα δεν είναι ορατή, αλλά αισθητή!», δήλωσε ο Καθηγητής Δρ. Eng. Petru Alexe.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο