Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αναγνώριση του ταπεινού παντζαριού – Βραβείο στην επιστήμονα που βρήκε τα εκπληκτικά του οφέλη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑναγνώριση του ταπεινού παντζαριού - Βραβείο στην επιστήμονα που βρήκε τα εκπληκτικά του οφέλη
spot_img

Η Dr Christine Bösch κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Βιοκαινοτομίας 2024 LIST για την εργασία της σχετικά με τα πιθανά οφέλη του παντζαριού για την υγεία.

Το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λουξεμβούργου (LIST) ανακοίνωσε ότι η Dr Christine Bösch, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Leeds, τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο LIST 2024 στη Βιοκαινοτομία (LIAB Award) για την πρωτοποριακή έρευνά της σχετικά με τις θετικές επιπτώσεις του χυμού κόκκινου παντζαριού για την υγεία της μικροχλωρίδας του εντέρου. Η Δρ Bösch έλαβε το βραβείο και ένα έπαθλο 10.000 ευρώ.

Από αριστερά προς τα δεξιά_Dirk Fransaer Διευθύνων Σύμβουλος LIST_Prof Dr Lucien Hoffmann Επιστημονική Διευθύντρια LIST_Dr Christine Bösch 2024 Νικήτρια Βραβείου LIAB_Dr Tobias Kühne CSO PM-International – Πίστωση LIST – PM International

Η εργασία της Δρ Bösch διερευνά τα οφέλη για την υγεία των betalains – κόκκινες και κίτρινες χρωστικές που βρίσκονται στα παντζάρια και σε παρόμοια τρόφιμα. Η έρευνά της υπογραμμίζει τη δυνατότητα των betalains να επηρεάσουν την αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη, την καρδιαγγειακή υγεία και τη μικροχλωρίδα του εντέρου. Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι η κατανάλωση χυμού παντζαριού προκάλεσε αλλαγές στο μικροβίωμα του ανθρώπινου εντέρου μετά από τρεις μόνο ημέρες κατανάλωσης, με επακόλουθες μακροπρόθεσμες αλλαγές που παρατηρήθηκαν μετά από 14 ημέρες. Με τη διερεύνηση της βιοδιαθεσιμότητας των βηταλαϊνών, των δυνατοτήτων καθαρισμού ριζών και του μετασχηματισμού κατά την πέψη, η Δρ Bösch άνοιξε το δρόμο για λειτουργικές εφαρμογές τροφίμων και ζωοτροφών με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου και των ζώων.

Ο Δρ Bösch είπε: “Είναι τιμή να λαμβάνω το βραβείο LIAB. Αποτελεί αναγνώριση των ερευνητικών μας επιτευγμάτων σε αυτό το θέμα και υπογραμμίζει όχι μόνο τον πιθανό αντίκτυπό του στην επιστημονική κοινότητα αλλά και τη συνάφειά του με τη βιομηχανία.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο