Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαγκουίνι: Η ψυχρή αποθήκευση αυξάνει τις θρεπτικές τους ιδιότητες – Νέα μελέτη

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΣαγκουίνι: Η ψυχρή αποθήκευση αυξάνει τις θρεπτικές τους ιδιότητες - Νέα μελέτη
spot_img

Η βελτιωμένη ποιότητα των φρούτων από τη μέθοδο αποθήκευσης αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία για τη βιομηχανία εσπεριδοειδών.

    Τα σαγκουίνια που αποθηκεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να εντείνουν τα θρεπτικά τους στοιχεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Τα “πορτοκάλια αίματος” διαθέτουν αντιοξειδωτικά, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Η βιταμίνη C για παράδειγμα βοηθά το σώμα να επουλωθεί υποστηρίζοντας υγιή αιμοφόρα αγγεία και μύες, ενώ είναι επίσης μια σημαντική βιταμίνη για τη βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου. Τα σαγκουίνια περιέχουν επίσης ανθοκυανίνες, ένα είδος αντιοξειδωτικού. Αυτές είναι οι χρωστικές που τους δίνουν το σκούρο κόκκινο χρώμα τους. Αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες, ενώ παράλληλα βοηθούν το σώμα να μειώσει τη ζημιά από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας την πιθανότητα τα κύτταρα να γίνουν καρκινικά.

    Για αυτήν την έρευνα, οι επιστήμονες συγκέντρωσαν φρούτα από ένα ερευνητικό οικόπεδο στο Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης της Βόρειας Φλόριντα UF/IFAS στο Κουίνσι. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αποθήκευση των “πορτοκαλιών αίματος” στους 4,4°C έως 11,5°C βαθμούς ενισχύει την ανθοκυανίνη, το περιεχόμενο φαινολών και τα αντιοξειδωτικά. Όταν μείωσαν τις θερμοκρασίες 6 έως 8 βαθμούς, διατήρησαν επίσης τη σφριγηλότητα των φρούτων, την απώλεια βάρους και την περιεκτικότητα σε ζάχαρη. «Ιδιότητες όπως η σφριγηλότητα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής ποιότητας, υφής και γεύσης των πορτοκαλιών αίματος κατά την αποθήκευση», είπε ο Fariborz Habibi, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

    «Αν και τα πορτοκάλια αίματος συνήθως έχουν υψηλότερες τιμές από άλλες κοινές ποικιλίες, όπως τα πορτοκάλια Βαλένθια, δεν είναι σαφές εάν οι αγρότες θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά το εισόδημά τους ανά στρέμμα προσθέτοντάς τα στην επιλογή των καλλιεργειών τους και στη συνέχεια αποθηκεύοντάς τα για εσωτερική ανάπτυξη χρώματος». είπε ο Habibi. «Η βελτιωμένη ποιότητα των φρούτων από τη μέθοδο αποθήκευσης αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία για τη βιομηχανία εσπεριδοειδών της Φλόριντα. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω μελέτη πριν συστήσουμε οτιδήποτε στους καλλιεργητές».

   Τα σαγκουίνια που είναι γνωστά και ως πορτοκάλια αίματος πήραν το όνομά τους από τη βαθυκόκκινη σάρκα τους, ενώ το δέρμα τους περιέχει ένα είδος αντιοξειδωτικής χρωστικής. Ο καρπός καλλιεργείται συνήθως σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που έχουν το ψυχρό μεσογειακό κλίμα, αλλά πάνω από 0 βαθμούς, που τους βοηθά να αναπτυχθούν.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα σαγκουίνια αναπτύσσονται κυρίως στην Καλιφόρνια, αλλά δεν καλλιεργούνται ακόμη εμπορικά στη Φλόριντα που διαθέτει υποτροπικό κλίμα, καθώς η ανθοκυανίνη αναπτύσσεται όταν ο καρπός εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες μεταξύ 7,5°C και 15°C βαθμών για τουλάχιστον 20 ημέρες.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο