Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜαζική τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ
spot_img

Διαπιστώθηκαν πολλές παραβιάσεις ασφάλειας τροφίμων στην κουζίνα του εστιατορίου.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση φοιτητών που έφαγαν στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon  στην Πνεσυλβάνια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα συμπτώματα των φοιτητών μοιάζουν με αυτά της τροφικής δηλητηρίασης αλλά ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ούτε το τρόφιμο που ευθύνεται, ούτε το ύποπτο παθογόνο.

- Advertisement -

Το τμήμα υγείας επιθεώρησε το εστιατόριο την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και φέρεται να διαπίστωσε αρκετές παραβιάσεις υψηλού και χαμηλού κινδύνου του κώδικα τροφίμων. Τα προβλήματα περιλάμβαναν τη διατήρηση της θερμοκρασίας των ευπαθών τροφίμων, τη σήμανση ημερομηνίας των τροφίμων, τον καθαρισμό, την υγιεινή και την προσωπική υγιεινή των εργαζομένων. 

Το Πανεπιστήμιο είπε στο TribLive ότι, «Οι Υπηρεσίες Υγείας του Πανεπιστημίου ενήργησαν γρήγορα μετά από πολλούς φοιτητές που ανέφεραν συμπτώματα. Όταν έμαθε ότι όλοι αυτοί οι φοιτητές κατανάλωναν φαγητό από το ίδιο εστιατόριο στην πανεπιστημιούπολη την ίδια ώρα, το πανεπιστήμιο επικοινώνησε αμέσως με το Τμήμα Υγείας του Allegheny για να επιθεωρήσει τον τρίτο προμηθευτή τροφίμων και να επιβάλει πρωτόκολλα ασφαλείας. Ο πωλητής εφάρμοσε άμεσες διορθωτικές ενέργειες και μια νέα επιθεώρηση την Παρασκευή επιβεβαίωσε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Είμαστε δίπλα στους επηρεασμένους μαθητές καθώς αναρρώνουν».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα