Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φρέσκος βασιλικός ευθύνεται για 12 τροφικές δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ

Μόλυνση 12 ατόμων από σαλμονέλα σε βιολογικό βασιλικό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΦρέσκος βασιλικός ευθύνεται για 12 τροφικές δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ
spot_img

Έρευνα επιδημίας σαλμονέλωσης από φρέσκο βιολογικό βασιλικό.

O Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων καθώς και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν ασθένειες σε μια πολυπολιτειακή επιδημία λοιμώξεων από Salmonella Typhimurium που συνδέονται με βιολογικό βασιλικό της εταιρίας Infinite Herbs συσκευασμένο σε συσκευασία clamshell 2,5 oz, ο οποίος πωλείται στα καταστήματα Trader Joe στις 30 πολιτείες.

- Advertisement -

Με βάση τις επιδημιολογικές πληροφορίες που συλλέχθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών , έχουν αναφερθεί συνολικά 12 άτομα που μολύνθηκαν από το στέλεχος της σαλμονέλας από επτά πολιτείες. Ένα από τα θύματα χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Επτά από τις οκτώ περιπτώσεις ανέφεραν έκθεση σε φρέσκο βιολογικό βασιλικό που αγοράστηκε από τη Trader Joe’s πριν αρρωστήσουν. Επιπλέον, τα δεδομένα παρακολούθησης που συνέλεξε ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων προσδιόρισαν ότι η Infinite Herbs, LLC, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, ήταν ο βασικός προμηθευτής των συσκευασιών 70 γραμμαρίων βιολογικού βασιλικού που πωλούνταν στα καταστήματα της Trader Joe.

Ως απάντηση σε αυτήν την έρευνα, η Trader Joe’s αφαίρεσε οικειοθελώς όλους τους βιολογικούς βασιλικούς Infinite Herbs που είναι συσκευασμένοι σε συσκευασία 70 γραμμαρίων από τα καταστήματά της και αυτό το προϊόν δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η πηγή μόλυνσης και εάν πρόσθετα προϊόντα συνδέονται με ασθένειες. O Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων θα ενημερώσει σχετικά εάν καταστούν διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Η σαλμονέλωση, εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα