Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα χρήσιμο άρθρο για τη βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΈνα χρήσιμο άρθρο για τη βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Ποια τρόφιμα προτιμά η γενιά Ζ.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο “Gen Z’s Willingness to Adopt Plant-Based Diets: Empirical Evidence from Greece, India, and the UK”

https://www.mdpi.com/2304-8158/13/13/2076

Οι συγγραφείς προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν τις διατροφικές προτιμήσεις της λεγόμενης γενιάς Ζ: όσοι έχουν γεννηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στην αρχή της δεκαετίας του 2000, στην Ελλάδα, στην Ινδία και στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι συμμετέχοντες βρίσκουν τα φυτικά τρόφιμα πολύ ακριβά (ποσοστό 39,4%), με χειρότερη γεύση σε σχέση με τα συμβατικά τρόφιμα (ποσοστό 32,8%), αν και συμφώνησαν σε ποσοστό 39,9% μερικά από τα φυτικά τρόφιμα έχουν πολύ καλή γεύση.

Τα στελέχη στη βιομηχανία τροφίμων με ρόλο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τροφίμων, θα βρουν χρήσιμο αυτό το άρθρο.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο