cibum team
Την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο FAO, ο ΠΟΥ και η Γραμματεία Codex θα φιλοξενήσουν μια διαδικτυακή συζήτηση με σημαντικούς Επιστήμονες για να επισημάνουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η επιστήμη στη διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων, τώρα και στο μέλλον. Οι επιστήμονες θα μιλήσουν για τη σημασία του φετινού θέματος της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων: «Ασφαλή τροφή τώρα για ένα υγιές αύριο».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μηνύματα βίντεο από τον Γενικό Διευθυντή του FAO QU Dongyu και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Οι δύο επικεφαλής επιστήμονες Ismahane Elouafi και Soumya Swaminathan, θα επικεντρωθούν στην επιστημονική υποστήριξη των πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των τροφίμων του FAO και του ΠΟΥ. Η Δρ Elouafi (FAO) και Η Δρ Swaminathan (ΠΟΥ) θα υπογραμμίσουν ορισμένες από τις επιστημονικές δραστηριότητες πολιτικής υποστήριξης, τεχνικής καθοδήγησης και ανάπτυξης ικανοτήτων που κάνουν τη διαφορά στα κράτη μέλη. Θα δεχθούν και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.
Οι επιτυχίες των επαγγελματιών και συμβούλων της ασφάλειας των τροφίμων από όλο τον κόσμο θα παρουσιαστούν για να δείξουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι από διάφορους τομείς αντιμετωπίζουν τα τοπικά προβλήματα ασφάλειας των τροφίμων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίους στις 13:00, θα διαρκέσει για 45 λεπτά και θα μεταφραστεί στα αραβικά, κινέζικα, γαλλικά, ρωσικά και ισπανικά.
Εγγραφείτε ΕΔΩ
Ο JBS, παγκόσμιος κολοσσός στην αγορά κρεάτων, έπεσε θύμα κυβερνοπειρατών
Ε.Ε.: τα vegan προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιούν όρους γαλακτοκομικών προϊόντων
Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru
EFSA: διαδικτυακό Summer School για νέους ερευνητές
Γάλα: Ένα τρόφιμο σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας
Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita
Ανατροπή: Τοξικές χημικές ουσίες και σε συσκευασίες φυτικής προέλευσης (plant-based)
Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών.