Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέοι όροι πρακτικής άσκησης σε σπουδαστές τουρισμού

ΑρχικήΝέαΝέοι όροι πρακτικής άσκησης σε σπουδαστές τουρισμού
spot_img

cibum team

 

Τους νέους όρους πρακτικής άσκησης για τους σπουδαστές και τους καταρτιζόμενους στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και στα ΙΕΚ του ανακοίνωσε το υπουργείου Τουρισμού.

Ειδικότερα, με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, την οποία συνυπογράφουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, εκσυγχρονίζεται  μετά από έντεκα έτη το θεσμικό πλαίσιο και ενισχύεται με ακόμη περισσότερες δυνατότητες το πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτούντων στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, καθώς και στα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού που λειτουργούν στη χώρα.Ειδικότερα, για πρώτη φορά καθίσταται δυνατή η δυνατότητα των σπουδαστών ή των καταρτιζόμενων του υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησής τους, να επιλέξουν για υλοποίηση της άσκησης, επιχειρήσεις με έδρα και λειτουργία σε λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περαιτέρω, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και ενισχύεται σημαντικά. Προστίθενται νέες κατηγορίες επιχειρήσεων στις οποίες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα οι σπουδαστές ή οι καταρτιζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού να ασκηθούν και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία. Συγκεκριμένα, πλέον, πέραν των κατηγοριών επιχειρήσεων οι οποίες ήταν διαθέσιμες στους πρακτικώς ασκούμενους του τουρισμού, είναι δυνατή η πρακτική άσκηση σε: αρτοποιεία, εστιατόρια τα οποία διαθέτουν το Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας, ναυλομεσιτικά γραφεία, εταιρείες Κρουαζιέρας, εταιρείες Γενικών Αντιπροσώπων Πωλήσεων (G.S.A. General Sales Agents), αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων, καθώς και εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων.

Τέλος, παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία στο χρόνο υλοποίησης της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών ή των καταρτιζομένων του υπουργείου Τουρισμού, καθώς απαλείφονται προηγούμενοι γραφειοκρατικοί περιορισμοί.

Δείτε επίσης: 

Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα 

Γκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον ΕΦΕΤ!  

EFSA: να καθορίζεται ο χρόνος ζωής μετά το άνοιγμα της συσκευασίας ενός τροφίμου 

ΕΦΕΤ: Δημοσιεύτηκαν τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων με βάση την επικινδυνότητα 

Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

BREXIT: Πρακτικός οδηγός εξαγωγών στην Αγγλία. 

Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του 

Ο Π. Κόκκαλης μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για το ”Farm to Fork” και το Green Deal της ΕΕ 

Είναι επίσημο: Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν!

Ε.Ε.: Kατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των κανόνων για τα πλαστικά μίας χρήσης

Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης 

Κρούσματα κορωνοϊού στις επιχειρήσεις: κατά περίπτωση το «λουκέτο». 

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα