cibum team
Η γεύση καθορίζει αν θα καταναλωθεί μια τροφή ή όχι, όπως και τις γευστικές προτιμήσεις. Η ζήτηση για αισθητική απόλαυση μέσω της γεύσης οδήγησε στην ανάπτυξη της γαστρονομίας, της τέχνης της μαγειρικής, η οποία μεταξύ άλλων προσθέτει ελκυστικές γεύσεις στα φαγητά. Μάλιστα παλαιότερα θεωρούσαμε ότι οι στοιχειώδεις γεύσεις που συνθέτουν το αποτέλεσμα της αίσθησης είναι τέσσερις. Το γλυκό, το αλμυρό, το ξινό και το πικρό. Τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί και μια πέμπτη στοιχειώδης γεύση, το ουμάμι. Το ουμάμι σχετίζεται με το κρέας και οφείλεται στην παρουσία αμινοξέων.
Όμως πως πρέπει να κινηθούν οι επιχειρήσεις τροφίμων όταν θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα γεύση; Πώς να γίνει το άρωμα μηλόπιτας όταν ο καθένας έχει τη δική του ανάμνηση από την αγαπημένη του μηλόπιτα; Γιατί οι καταναλωτές μπορεί να συμπαθούν ή να αντιπαθούν μια συγκεκριμένη γεύση; Και ποιες είναι οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι marketers κατά την κυκλοφορία προϊόντων με νέες γεύσεις και αρώματα;
Στο νέο podcast του Institute of Food Technologists σημαντικοί άνθρωποι της επιστήμης τροφίμων αναλύουν το θέμα και δίνουν όχι μόνο λύσεις αλλά και νέες προοπτικές.
Ομιλητές ο Bruce Perkin επιστήμονας και διαχειριστής της Robust Food Solutions LLC ο οποίος μεταξύ άλλων παρέχει στρατηγικές συμβουλές για την υποστήριξη των επιχειρήσεων τροφίμων στους τομείς της καινοτομίας, της ανάπτυξης προϊόντων και του οργανωτικού σχεδιασμού. Η Lisa Jackson Διευθύντρια Μάρκετινγκ, FlavorSum, έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη και εκτέλεση στρατηγικής μάρκετινγκ και επικοινωνίας στον χώρο των τροφίμων και ποτών. Ο Ντέιβ Φραντς, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, της FlavorSum εξειδικεύεται στο στρατηγικού μάρκετινγκ, της επιχειρηματικής ανάπτυξης, της δημιουργίας γεύσεων και της καινοτομίας προϊόντων.
Ακούστε το ενδιαφέρον και χρήσιμο podcast ΕΔΩ
Δείτε:
O N. Θεολόγης – ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για το εμφιαλωμένο επιτραπέζιο νερό
HΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας
Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί;
ΕΦΕΤ: Ανάκληση μείγματος χοιρινού λόγω σαλμονέλας
Ασφάλεια τροφίμων: Η επίδραση της πανδημίας στις διαδικασίες ελέγχου
Δώδεκα τροφικές δηλητηριάσεις από κατανάλωση τόνου στην Ιταλία
ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων
Food Fraud: 80 τόνοι τόνου κατασχέθηκαν στο Βέλγιο
Εστίαση: 4 συλλήψεις και «λουκέτο» σε δύο επιχειρήσεις για παράβαση των μέτρων. 108.150€ πρόστιμα
Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης