Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Vegan: “μπριζόλες” από 3D εκτυπωτές για χορτοφάγους

ΑρχικήΝέαVegan: “μπριζόλες” από 3D εκτυπωτές για χορτοφάγους
spot_img

cibum team

  Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις κρέατος για τους vegan, η Ισπανική εταιρεία  Novameat που εδρεύει στη Βαρκελώνη χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D εκτύπωσης για να κατασκευάσει “μπριζόλες” για χορτοφάγους, με στόχο βγουν στην  μαζική αγορά το επόμενο έτος.

Η Novameat σχεδιάζει να πουλήσει τις “μπριζόλες” απευθείας σε καταναλωτές και σε επιχειρήσεις ή εστιατόρια που ενδιαφέρονται για κρέας με βάση τα φυτά, δήλωσε ο διευθυντής ανάπτυξης επιχειρήσεων Alexandre Campos στο Reuters.

- Advertisement -

Η ισπανική εταιρεία, η οποία ανέπτυξε την τεχνολογία της το 2018, έδειξε πώς ο τελευταίος τρισδιάστατος εκτυπωτής της παρήγαγε φαγητό στο Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης.

“Δεν είχε την αίσθηση μιας παραδοσιακής μπριζόλας, αλλά με εξέπληξε θετικά γιατί δεν περίμενα ότι η υφή θα είχε τόση επιτυχία”, δήλωσε ο Ferran Gregori, αφού δοκίμασε μία από τις “μπριζόλες” που τυπώθηκαν στο περίπτερο της Novameat μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις  τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D για να δοκιμάσει συνταγές, εισάγοντας συστατικά μέσω καψουλών, επειδή είναι μια φθηνότερη διαδικασία από τη μαζική παραγωγή, δήλωσε ο Campos.

Μόλις ένα μοντέλο θεωρηθεί επιτυχές, θα μπορούσε τότε να παραχθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα σε μεγαλύτερες μηχανές που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία 3D, κατασκευάζοντας έως και 500 κιλά εναλλακτικό κρέας την ώρα, πρόσθεσε.

Ο Campos είπε ότι ο στόχος της νέας τεχνολογίας είναι να αναδημιουργήσει τις μυϊκές ίνες του ζωικού κρέατος αλλά χρησιμοποιώντας 100% φυτικά συστατικά, ενώ προέβλεψε ότι η βιομηχανία με βάση τα φυτά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με διψήφιο ρυθμό στο άμεσο μέλλον.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι παράγει το εναλλακτικό κρέας για περιβαλλοντικούς λόγους.

“Επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε το ζωικό κρέας, με ένα προϊόν που είναι καλύτερο για τον πλανήτη, για εμάς και για τα ζώα”, δήλωσε ο Κάμπος.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης: 

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.

Το…. «φερμουάρ» στο στόμα έγινε πραγματικότητα! Εφευρέθηκε συσκευή που “κλειδώνει”το στόμα. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC  

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!  

Ποτά κάνναβης: Η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών 

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

Πρόγραμμα πιστοποίησης προϊόντων του Β. Αιγαίου ως ΠΟΠ- ΠΓΕ- ΕΠΙΠ 

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Ο FAO προειδοποιεί για δηλητηριάσεις από ψάρι γλυκού νερού

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι για όλους

Μυκοπρωτεΐνη: Η super star του ‘80 που προσπαθεί ακόμα να κάνει μεγάλη καριέρα!

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα