Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ευρώπη μειώνει τη ζάχαρη σε αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και έτοιμα ποτά

ΑρχικήΝέαΗ Ευρώπη μειώνει τη ζάχαρη σε αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και έτοιμα ποτά
spot_img

cibum team

Την καταναλωτική τάση των τελευταίων ετών για λιγότερη ζάχαρη σε τρόφιμα και ποτά ακολουθεί η UNESDA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Αναψυκτικών).

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση, δεσμεύτηκε για νέα μείωση της ζάχαρης στα αναψυκτικά και τα έτοιμα ποτά κατά 10% έως το 2025.

Ήδη, έχουν προηγηθεί δύο μειώσεις στα ποσοστά της ζάχαρης, την περίοδο 2015 με 2019 (κατά 14,6%) και την περίοδο 2000 με 2015 (κατά 13,3%).

Η δέσμευση καλύπτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων: αναψυκτικά, φρουτοποτά, ενεργειακά ποτά, αθλητικά ποτά, παγωμένα τσάγια και νερά με γεύση.

Η UNESDA τονίζει πως η βιομηχανία των ποτών και των αναψυκτικών θα στραφεί όλο και περισσότερο σε λύσεις όπως προϊόντα χωρίς θερμίδες ή με μειωμένες θερμίδες, με εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες.

Ποια είναι η UNESDA

Η UNESDA (Union of European Soft Drinks Associations) είναι η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Αναψυκτικών, στην οποία ανήκουν εταιρείες αναψυκτικών (παραγωγοί, εμφιαλωτές, και διανομείς) που δραστηριοποιούνται σε περισσότερα από πέντε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αλλά και εθνικές ενώσεις των κρατών-μελών της ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Η Ένωση εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών που περιλαμβάνει ανθρακούχα και μη ανθρακούχα ποτά, συμπυκνωμένους χυμούς, διαλυτά ποτά και φρουτοποτά, ενεργειακά και αθλητικά ποτά, καθώς και παγωμένο τσάι και καφέ. Η UNESDA δεν εκπροσωπεί τη βιομηχανία χυμών φρούτου, φυσικού μεταλλικού νερού ή νερού πηγής. Όλα τα μέλη της UNESDA εκπροσωπούνται στο ΔΣ που επιβλέπει τη λειτουργία της. Αποστολή της Ένωσης είναι να στηρίζει την ανάπτυξη και την επέκταση της συμβολής του κλάδου των μη αλκοολούχων ποτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και να συμβάλλει στη βέλτιστη κατανόηση των αναγκών του.

Η UNESDA ιδρύθηκε το 1958, την ίδια χρονιά με την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Έκτοτε, για περισσότερα από 50 χρόνια παρέχει ανελλιπώς τεχνογνωσία και εξειδικευμένη γνώση σχετικά με τη βιομηχανία αναψυκτικών στην Ευρώπη. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και ο Διατροφικός Κώδικας (Codex Alimentarius) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Δείτε επίσης: 

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.

Το…. «φερμουάρ» στο στόμα έγινε πραγματικότητα! Εφευρέθηκε συσκευή που “κλειδώνει”το στόμα. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC  

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!  

Ποτά κάνναβης: Η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών 

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

Πρόγραμμα πιστοποίησης προϊόντων του Β. Αιγαίου ως ΠΟΠ- ΠΓΕ- ΕΠΙΠ 

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Ο FAO προειδοποιεί για δηλητηριάσεις από ψάρι γλυκού νερού

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι για όλους

Μυκοπρωτεΐνη: Η super star του ‘80 που προσπαθεί ακόμα να κάνει μεγάλη καριέρα!

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο