Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Ποια είναι η πιο επιβλαβής γεύση για τους πνεύμονες – Ευρήματα μελέτης

ΑρχικήΝέαΥγείαΗλεκτρονικό τσιγάρο: Ποια είναι η πιο επιβλαβής γεύση για τους πνεύμονες - Ευρήματα μελέτης
spot_img

Αυτή η γεύση αποδυναμώνει την άμυνα των πνευμόνων, αυξάνοντας την ευπάθεια σε αναπνευστικές λοιμώξεις.

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι ατμοί με γεύση μούρων μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη φυσική άμυνα των πνευμόνων, καθιστώντας πιο δύσκολη την καταπολέμηση των λοιμώξεων από τον οργανισμό. Η μελέτη συνέκρινε τις επιδράσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων με άρωμα με εκείνες των μη αρωματισμένων.

Ενώ προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι όλες οι μορφές ατμίσματος μπορεί να είναι επιβλαβείς, οι μελετητές δήλωσαν ότι αυτή η μελέτη προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σώμα στοιχείων που αποδεικνύουν πώς τα πρόσθετα αρώματα στα ατμιστικά διαλύματα μπορούν να επιδεινώσουν τους κινδύνους.

Εμπνευσμένος από μια σειρά αναφερόμενων περιπτώσεων πνευμονικής βλάβης σε εφήβους το 2019, ο επίκουρος καθηγητής του McGill Ajitha Thanabalasuriar στο Τμήμα Φαρμακολογίας & Θεραπευτικής, σε συνεργασία με την Erika Penz από το Πανεπιστήμιο του Saskatchewan, εξέθεσαν ποντίκια σε ατμούς ηλεκτρονικού τσιγάρου επί αρκετές ημέρες και χρησιμοποίησαν μια τεχνική ζωντανής απεικόνισης για να παρατηρήσουν τα ανοσοκύτταρα των πνευμόνων τους σε πραγματικό χρόνο.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PNAS, έδειξε ότι συγκεκριμένες χημικές ουσίες στους ατμούς μούρων παραλύουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στους πνεύμονες που είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των βλαβερών σωματιδίων, αφήνοντας τον οργανισμό πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Τα μη αρωματισμένα δεν είχαν αυτό το αποτέλεσμα.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τους τύπους των αρωμάτων που συμπεριλαμβάνουμε σε αυτά τα προϊόντα. Μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες. Νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε, ειδικά ορισμένα από αυτά τα προϊόντα ατμίσματος που διατίθενται στο εμπόριο για παιδιά – ο τρόπος με τον οποίο πωλούνται, ο τύπος των δοχείων στα οποία πωλούνται – είναι πολύ πολύχρωμα, είναι πραγματικά ελκυστικά για τα παιδιά, και αυτό μπορεί να είναι πραγματικά κακό πράγμα για το μέλλον μας», δήλωσε ο καθηγητής Thanabalasuriar.

Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να εντοπιστούν οι συγκεκριμένες ενώσεις στους ατμούς με γεύση μούρων που ευθύνονται για την εξασθένιση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και για να επιβεβαιωθεί εάν οι επιδράσεις που παρατηρήθηκαν στα ποντίκια εμφανίζονται και στους ανθρώπους, σημείωσε.

Ενώ τα ποσοστά καπνίσματος μειώνονται, περισσότεροι από ένας στους πέντε νέους ενήλικες ηλικίας 18 έως 24 ετών ατμίζουν στο Κεμπέκ, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο