Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εργαστήριο αναλύσεων διακόπτει τους ελέγχους σαλμονέλας στα πουλερικά

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕργαστήριο αναλύσεων διακόπτει τους ελέγχους σαλμονέλας στα πουλερικά
spot_img

Ένα εργαστήριο που παρέχει υπηρεσίες ελέγχου σαλμονέλας στη βρετανική βιομηχανία πουλερικών πρόκειται να κλείσει τον Δεκέμβριο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε μια επιστολή προς τους πελάτες, ο Richard Shepherd, διευθυντής επιχειρήσεων της Sci-Tech, είπε ότι θα κλείσει το εργαστήριό της Craven Arms στις 15 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το poultrynews UK. «Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε αγωνιστεί να προσλάβουμε και να διατηρήσουμε καταρτισμένους αναλυτές και τεχνικούς», έγραψε. «Αυτό έχει επηρεάσει την ικανότητά μας όχι μόνο να παρέχουμε μια σταθερά διαθέσιμη υπηρεσία ανάλυσης για τη σαλμονέλα πουλερικών και τη μικροβιολογία, αλλά και να παραμείνουμε κερδοφόροι παρά την αύξηση των τιμών μας.

«Για αυτούς τους λόγους, λάβαμε τη δύσκολη αλλά αναπόφευκτη απόφαση να κλείσουμε το εργαστήριο Craven Arms και να σταματήσουμε κάθε ανάλυση σαλμονέλας σε πουλερικά από τις 15 Δεκεμβρίου 2024. Αυτή η απόφαση ισχύει μόνο για τις δοκιμές σαλμονέλας και μικροβιολογίας που πραγματοποιούνται στην Craven Arms. Δεν επηρεάζονται άλλες υπηρεσίες της Sci-Tech Dungannon ή των αδελφών μας εργαστηρίων στο Cawood».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Sci-Tech οι έλεγχοι ασθενειών στα πουλερικά είναι απαραίτητη τόσο για την υγεία των πτηνών όσο και για την ασφάλεια των αυγών που παράγουν. Το Sci-Tech είναι ένα από τα λίγα ανεξάρτητα, πλήρως διαπιστευμένα εργαστήρια που χρησιμοποιεί τη δοκιμή CASE άγαρ για τη βελτίωση της ανίχνευσης και της απομόνωσης της σαλμονέλας. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες ορολογίας και PCR ελέγχου για λοιμώδη βρογχίτιδα, σύνδρομο πτώσης ωαρίων, κοροναϊό πτηνών και MG/MS, μεταξύ άλλων, καθιστούν δυνατή την αξιόπιστη διάγνωση. Οι δοκιμές κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών ομάδων και στελεχών βακτηρίων από ένα μεγάλο εύρος μητρών δειγμάτων, συμπεριλαμβανομένων ιστών, επιχρισμάτων, περιβαλλοντικών δειγμάτων, αίματος και άλλων σωματικών υγρών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο