Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εργαστήριο αναλύσεων διακόπτει τους ελέγχους σαλμονέλας στα πουλερικά

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕργαστήριο αναλύσεων διακόπτει τους ελέγχους σαλμονέλας στα πουλερικά
spot_img

Ένα εργαστήριο που παρέχει υπηρεσίες ελέγχου σαλμονέλας στη βρετανική βιομηχανία πουλερικών πρόκειται να κλείσει τον Δεκέμβριο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε μια επιστολή προς τους πελάτες, ο Richard Shepherd, διευθυντής επιχειρήσεων της Sci-Tech, είπε ότι θα κλείσει το εργαστήριό της Craven Arms στις 15 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το poultrynews UK. «Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε αγωνιστεί να προσλάβουμε και να διατηρήσουμε καταρτισμένους αναλυτές και τεχνικούς», έγραψε. «Αυτό έχει επηρεάσει την ικανότητά μας όχι μόνο να παρέχουμε μια σταθερά διαθέσιμη υπηρεσία ανάλυσης για τη σαλμονέλα πουλερικών και τη μικροβιολογία, αλλά και να παραμείνουμε κερδοφόροι παρά την αύξηση των τιμών μας.

- Advertisement -

«Για αυτούς τους λόγους, λάβαμε τη δύσκολη αλλά αναπόφευκτη απόφαση να κλείσουμε το εργαστήριο Craven Arms και να σταματήσουμε κάθε ανάλυση σαλμονέλας σε πουλερικά από τις 15 Δεκεμβρίου 2024. Αυτή η απόφαση ισχύει μόνο για τις δοκιμές σαλμονέλας και μικροβιολογίας που πραγματοποιούνται στην Craven Arms. Δεν επηρεάζονται άλλες υπηρεσίες της Sci-Tech Dungannon ή των αδελφών μας εργαστηρίων στο Cawood».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Sci-Tech οι έλεγχοι ασθενειών στα πουλερικά είναι απαραίτητη τόσο για την υγεία των πτηνών όσο και για την ασφάλεια των αυγών που παράγουν. Το Sci-Tech είναι ένα από τα λίγα ανεξάρτητα, πλήρως διαπιστευμένα εργαστήρια που χρησιμοποιεί τη δοκιμή CASE άγαρ για τη βελτίωση της ανίχνευσης και της απομόνωσης της σαλμονέλας. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες ορολογίας και PCR ελέγχου για λοιμώδη βρογχίτιδα, σύνδρομο πτώσης ωαρίων, κοροναϊό πτηνών και MG/MS, μεταξύ άλλων, καθιστούν δυνατή την αξιόπιστη διάγνωση. Οι δοκιμές κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών ομάδων και στελεχών βακτηρίων από ένα μεγάλο εύρος μητρών δειγμάτων, συμπεριλαμβανομένων ιστών, επιχρισμάτων, περιβαλλοντικών δειγμάτων, αίματος και άλλων σωματικών υγρών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα