Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
11.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φύτεψε τα δικά σου βιολογικά λαχανικά

ΑρχικήΟικιακάΦύτεψε τα δικά σου βιολογικά λαχανικά
spot_img

cibum team

Ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες, βιολογικής καλλιέργειας, από το δικό του λαχανόκηπο, θα μπορεί να έχει στο τραπέζι του, το καλοκαίρι, όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου καθώς, το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη.

«Για δέκατη χρονιά φέτος διαθέτουμε κήπους προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καλλιεργήσουν τα δικά τους εποχιακά λαχανικά», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Αγροκτήματος Αναστάσιος Λιθουργίδης. Όπως διευκρινίζει, μάλιστα, συνολικά οι κήποι που διατίθενται είναι 450, εκ των οποίων οι 300 ανήκουν σε καλλιεργητές που ανανέωσαν τη συμμετοχή τους και οι υπόλοιποι 150 θα διατεθούν φέτος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γεωπονίας, παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές και γεωπόνους, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, ενώ η καλλιέργεια γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Ο κάθε κήπος καλύπτει τις ανάγκες δύο οικογενειών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο