cibum team
Εσείς θέλετε να δώσετε ένα υγιεινό σνακ στα παιδιά, τα ίδια ζητούν… πατατάκια.
Γιατί να μη λήξει η «μάχη» με ισοπαλία; Όπως… τα σπιτικά τσιπς λαχανικών!
Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και πεντανόστιμη.
Αρχικά παίρνετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας: κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες, παντζάρια, πατάτες, κλπ.
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Απλώνετε δύο αντικολλητικά χαρτιά σε ένα ταψί.
Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
Απλώνετε τις φέτες σε ρολό χαρτίκαι απλώνετε από πάνω τους αλάτι. Αφήνετε για περίπου 15 λεπτά για να φύγει η έξτρα υγρασία.
Αμέσως μετά σκουπίζετε την υγρασία με έξτρα ρολό χαρτί και μεταφέρετε τις φέτες λαχανικών στο ταψί.
Ψεκάζετε με ελαιόλαδο ή κάτι εναλλακτικό (πχ. έλαιο αβοκάντο)και ψήνετε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζετε τις φέτες και ψήνετε άλλα 15 λεπτά.
Ψήνετε για άλλα 5 ή 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε τα chips.
Καλή απόλαυση!
Προσοχή: Αν αναμείξετε διάφορα λαχανικά, υπάρχει πιθανότητα κάποια να είναι έτοιμα νωρίτερα από τα άλλα. Ελέγχεται και βγάζετε όσα είναι έτοιμα.
Πηγή: wholefully.com
Αφαίρεση βιολογικού σήματος από παραγωγό πορτοκαλιών στη Λακωνία. Χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα!
Νέο Τρόφιμο: Παραγωγή πρωτεΐνης από… αέρα!
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;
Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
Σύνοψη νομοθεσίας ΕΕ: Τρόφιμα βαθειάς κατάψυξης
Φάκελος ΝΕΡΟ: Υπάρχει επάρκεια στην Ελλάδα;
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί