Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υγιεινό σνακ για παιδιά: Τσιπς λαχανικών στο σπίτι

ΑρχικήΟικιακάΥγιεινό σνακ για παιδιά: Τσιπς λαχανικών στο σπίτι
spot_img

cibum team

Εσείς θέλετε να δώσετε ένα υγιεινό σνακ στα παιδιά, τα ίδια ζητούν… πατατάκια.

Γιατί να μη λήξει η «μάχη» με ισοπαλία; Όπως… τα σπιτικά τσιπς λαχανικών!

 Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και πεντανόστιμη.

Αρχικά παίρνετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας: κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες, παντζάρια, πατάτες, κλπ.

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Απλώνετε δύο αντικολλητικά χαρτιά σε ένα ταψί.

Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.

Απλώνετε τις φέτες σε ρολό χαρτίκαι απλώνετε από πάνω τους αλάτι. Αφήνετε για περίπου 15 λεπτά για να φύγει η έξτρα υγρασία.

Αμέσως μετά σκουπίζετε την υγρασία με έξτρα ρολό χαρτί και μεταφέρετε τις φέτες λαχανικών στο ταψί.

Ψεκάζετε με ελαιόλαδο ή κάτι εναλλακτικό (πχ. έλαιο αβοκάντο)και ψήνετε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζετε τις φέτες και ψήνετε άλλα 15 λεπτά.

Ψήνετε για άλλα 5 ή 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε τα chips.

Καλή απόλαυση!

Προσοχή: Αν αναμείξετε διάφορα λαχανικά, υπάρχει πιθανότητα κάποια να είναι έτοιμα νωρίτερα από τα άλλα. Ελέγχεται και βγάζετε όσα είναι έτοιμα.

Πηγή: wholefully.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο